Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Παράθυρο» μείωσης των τιμών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.6.24

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Παράθυρο» μείωσης των τιμών


 Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος δήλωσε ότι, καθώς η τουριστική περίοδος κορυφώνεται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν ακριβά, το ενδεχόμενο παρέμβασης από το οικονομικό επιτελείο παραμένει ανοιχτό.

Ανέφερε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθούν τις τιμές και παρεμβαίνουν όταν χρειάζεται.

Υπενθύμισε ότι πέρσι η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τα κόμιστρα των ακτοπλοϊκών εταιρειών για δύο έως τρεις μήνες κατά τη θερινή περίοδο, και τόνισε ότι θα παρακολουθούν και φέτος την κατάσταση για να δράσουν αναλόγως.

Για την μονιμοποίηση μειωμένου ΦΠΑ στο 13% για ταξί και καφέ

Ο κ. Τσάπαλος εξήγησε την απόφαση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στο 13% για τα ταξί και τον καφέ στο χέρι και delivery.

Για τα ταξί, ανέφερε ότι το ταξί δεν αποτελεί είδος πολυτελείας για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ειδικά στην περιφέρεια όπου συχνά είναι το μοναδικό μέσο μετακίνησης. Αν ο ΦΠΑ αυξανόταν στο 24%, το κόστος θα μεταφερόταν άμεσα στον καταναλωτή, καθώς δεν μπορεί να απορροφηθεί από τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί. Για αυτό, και για να υποστηριχθεί το τουριστικό προϊόν, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει στο 13%.

Όσον αφορά τον καφέ, λόγω κόστους δεν ήταν δυνατό να μειωθεί ο ΦΠΑ σε όλες τις μορφές κατανάλωσής του. Ωστόσο, επειδή οι Έλληνες καταναλώνουν κυρίως καφέ στο χέρι και μέσω delivery, αποφασίστηκε να διατηρηθεί ο μειωμένος συντελεστής στο 13% για αυτές τις περιπτώσεις. Αντίθετα, ο σερβιριζόμενος καφές επιστρέφει στο 24%, καθώς περιλαμβάνει επιπλέον υπηρεσίες.

Τι ισχύει με εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ακτοπλοικα εισιτηρια εκπτωση, εισιτηρια πλοια για εκπτωση

Πολλές εταιρίες προσφέρουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε πολύ καλές τιμές αλλά και με μεγάλες εκπτώσεις. Μια από αυτές είναι και η Blue Star Ferries η οποία προσφέρει έκπτωση 30% στα εισιτήρια για τους επιβάτες που επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω.

Η προσφορά ισχύει από τις 14 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 για εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών, καθώς και για Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Οι διαδρομές που καλύπτονται από την έκπτωση είναι από/προς Πειραιά για Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Λέρο και Κω, από/προς Καβάλα για Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Λέρο, και από/προς Θεσσαλονίκη για Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο. Η έκπτωση δεν ισχύει για τις ενδιάμεσες διαδρομές.

Για να επωφεληθούν από την έκπτωση, οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν στα συνεργαζόμενα πρακτορεία αποδεικτικό ελάχιστων 4 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα σε κάποιον από τους αναφερθέντες προορισμούς, καθώς και καταθετήριο τραπέζης με εξόφληση ή προκαταβολή προς το ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο κατάλυμα.

Η προσκόμιση αυτών των εγγράφων είναι υποχρεωτική για έλεγχο κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

Η πρωτοβουλία αυτή της εταιρείας στοχεύει στην υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης και στην ενίσχυση των προορισμών για τον 9ο συνεχόμενο χρόνο.

Επιπλέον μπορείτε να έχετε έκπτωση με την κάρτα seasmiles, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Blue Star Ferries.

Γεωργία Καλαντζή

ΠΗΓΗ