Διακοπές με αυτοκίνητο στο νησί: Ενοικίαση ή μεταφορά; - Τι συμφέρει - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.6.24

Διακοπές με αυτοκίνητο στο νησί: Ενοικίαση ή μεταφορά; - Τι συμφέρει


 Πλησιάζει η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών, με τις εξωφρενικές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να προκαλούν «πονοκέφαλο» στους ταξιδιώτες, καθώς εκτός από τα ατομικά τους, καλούνται να επιλέξουν αν θα κατεβάσουν αυτοκίνητο ή θα προχωρήσουν σε ενοικίαση.

Σε ένα οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον λόγω της ακρίβειας που δεν λέει να υποχωρήσει, οι ταξιδιώτες θα χρειαστεί να πάρουν χαρτί και μολύβι προκειμένου να υπολογίσουν ποια επιλογή θα τους κοστίσει πιο οικονομικά.

Διακοπές σε νησί: Ενοικίαση αυτοκινήτου ή μεταφορά του δικού μας;
Παρακάτω θα δείτε παραδείγματα για το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου σε σύγκριση με την τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου οχήματος, όπως παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ του MEGA.

Από Αθήνα (για 7 ημέρες)

Εισιτήριο ΙΧ με ταχύπλοο Ενοικίαση ΙΧ (Β κατηγορία) στο νησί

Χανιά 59,70 x 2= 119,40€  284€
Ρόδος 150 x 2= 300€ 274€
Κέρκυρα 266,40€ (Αθήνα – Ηγουμενίτσα μετ’ επιστροφής: διόδια + καύσιμα 221,40€ + 22,50 x 2+ 45€) 270€

Μυτιλήνη 120,5 x 2 = 241€ (δεν έχει ταχύπλοο) 280 – 350€
Τήνος 76,70 x 2 = 153,40€ 280 – 315€

«Εξαρτάται πόσες μέρες θα μείνει κάποιος, αν θα είναι για ολιγοήμερη η εκδρομή συμφέρει να νοικιάσεις, από εκεί και πέρα συμφέρει να πάρεις το δικό σου αμάξι. παίζει ρολό η κατηγορία του αμαξιού που θα πάρεις, αν είναι καινούριο ή πιο παλιό. Στη Μυτιλήνη δεν ζητάμε εγγύηση όταν έρθει κάποιος να νοικιάσει αυτοκίνητο», τόνισε o πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.