Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.6.24

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35


 Υπέρ της διερεύνησης της συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών Constellation ψήφισαν κατά πλειοψηφία τα μέλη της επιτροπής

Εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων η εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, για την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35 και τη διερεύνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών Constellation.


Σε σχετικές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας είπε, ότι στο πλαίσιο συνεδρίασης της επιτροπής Εξοπλιστικών, είχε τη δυνατότητα να εισηγηθεί δύο σημαντικά κεφάλαια της ατζέντας 2030. «Την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή. Είναι ένα σημαντικό όπλο, που θα δώσει μεγάλη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία. Θα διασφαλίσει τη δυνατότητα αποτροπής οποιαδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, σημείωσε ο κ. Δένδιας.


«Από την άλλη, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης στην Ελλάδα της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού ναυτικού: Μιας φρεγάτας, που εφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγηση της μετά από αυτό το αρχικό στάδιο, θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό», παρατήρησε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι «θα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belhara, που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα». «Θέλω να δηλώσω μεγάλη ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώθηκε» είπε καταλήγοντας ο κ. Δένδιας στους δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ