Τα «άγρυπνα μάτια» της Πυροσβεστικής - Αντιπυρική ασπίδα με 25 drone σε περιοχές πάνω από την Αττική - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.6.24

Τα «άγρυπνα μάτια» της Πυροσβεστικής - Αντιπυρική ασπίδα με 25 drone σε περιοχές πάνω από την Αττική


Εικοσιπέντε drone της Πυροσβεστικής πετούν πάνω από την Πάρνηθα, τον Υμμητό και την Πεντέλη προσπαθώντας να εντοπίσουν την παραμικρή εστία φωτιάς στην Αττική.


Ερευνούν 24 ώρες το 24ώρο για πιθανές εστίες φωτιάς όλα τις επικίνδυνες περιοχές της Αττικής. Χρησιμοποιώντας laser που δίνουν τις συντεταγμένες του συμβάντος, zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, καταγράφουν εικόνες που μεταφέρονται live στο war room του Κέντρου Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών.Ήδη αρκετές επικίνδυνες πυρκαγιές, που θα είχαν ολέθριες συνέπειες αν δεν αντιμετωπίζονταν μέσα στα πρώτα λεπτά εκδήλωσής τους, έχουν εντοπιστεί από drones.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Πανόραμα Βούλας. Drone εντόπισε τον καπνό από την πρώτη στιγμή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο σε μόλις 4 λεπτά, αντιμετωπίζοντας εγκαίρως την πυρκαγιά, προτού προλάβει να απειλήσει σπίτια και ζωές. 

ΠΗΓΗ