Η μεγάλη και άγνωστη στους περισσότερους συμβολή του λιμενικού στην κατάσβεση των πυρκαγιών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.7.22

Η μεγάλη και άγνωστη στους περισσότερους συμβολή του λιμενικού στην κατάσβεση των πυρκαγιών


 Όταν ένα δάσος καίγεται, οι περισσότεροι μιλούν για την προσπάθεια κατάσβεσης που γίνεται από στεριά και αέρα. Για τους πυροσβέστες που με αυταπάρνηση παλεύουν τις φλόγες και για τους πιλότους των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που παλεύουν από ψηλά.


Υπάρχει όμως ένα Σώμα, η συμβολή του οποίο παραμένει για τους περισσότερους άγνωστη.

Το λιμενικό, διασφαλίζει τις θαλάσσιες ζώνες όπου γίνονται υδροληψίες αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Οι λιμενικοί είναι αυτοί που θα εξασφαλίσουν τους χώρους που χρειάζονται τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, όχι μόνο για να ανεφοδιαστούν άμεσα με νερό, αλλά και για να μην γίνει κάποιο ατύχημα.

 

Στην Αλεξανδρούπολη, τις τελευταίες μέρες, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Δαδιά, οι υδροληψίες γίνονται δυτικά της πόλης.

Το λιμενικό είναι εκεί και οι επεμβάσεις τους άμεσες, αν διαπιστωθεί ότι σκάφος έχει εισέλθει ή πλησιάσει στις περιοχές που πρέπει να ανήκουν στα εναέρια μέσα.


Μία συνδρομή του λιμενικού που δεν σώζει μόνο τα δάση και εξοπλισμό, αλλά και ζωές.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.