Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απαξιώνει τον Σύλλογο των υπαλλήλων του - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.7.22

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απαξιώνει τον Σύλλογο των υπαλλήλων του


Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τα αιτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης του αρμόδιου Υπουργού με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν η παρούσα επιστολή συντάσσεται και αποστέλλεται, ύστερα από εξαντλητική και μάταιη αναμονή πλέον των δύο (02) μηνών για την αποδοχή συνάντησης μα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΥΕΝ. Ενδεικτικά ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων έτους 2021,υπερωριακή αποζημίωση εκατόν είκοσι ωρών ανά εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του ΥΝΑΝΠ για το έτος 2023, καθώς και άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ. Επιπλέον, αιτούνται άμεση ξεχωριστή προκήρυξη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΥΝΑΝΠ και άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων, καθώς και διαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης όλων των υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ. Τέλος, αιτούνται τη Θέσπιση ειδικού οικονομικού επιδόματος για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ, την Άμεση δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων, την άμεση ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού για τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) και τη Θέσπιση θέσης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΝΑΝΠ. Καλεί τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις τόσο ως προς τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά και επισυνάπτεται η ανοιχτή επιστολή:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Άμεση συνάντηση κι επίλυση των αιτημάτων του από τον κ. Πλακιωτάκη, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας»

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του την από 26-7-2022 «ανοιχτή επιστολή» του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ) το καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να δώσει απαντήσεις τόσο ως προς τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Στην «ανοιχτή επιστολή του», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

· Η παρούσα επιστολή συντάσσεται και αποστέλλεται, ύστερα από εξαντλητική και μάταιη αναμονή πλέον των δύο (02) μηνών για την αποδοχή συνάντησης μα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΥΕΝ.

· Άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων έτους 2021.

· Υπερωριακή αποζημίωση εκατόν είκοσι ωρών ανά εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του ΥΝΑΝΠ για το έτος 2023.

· Άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.

· Άμεση ξεχωριστή προκήρυξη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΥΝΑΝΠ.

· Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων.

· Διαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης όλων των υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.

· Θέσπιση ειδικού οικονομικού επιδόματος για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ.

· Άμεση δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων.

· Άμεση ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού για τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).

· Θέσπιση θέσης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΝΑΝΠ.

· Ο ρόλος σας (κ. Υπουργέ), μεταξύ άλλων, είναι να δίνετε λύσεις στα προβλήματα και όχι να κρύβεστε από αυτά. Όσο κι αν προσπαθείτε να τα αγνοήσετε, τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υφίστανται και να γιγαντώνονται.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτεται η από 26-7-2022 «ανοιχτή επιστολή» του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αθήνα 27 Ιουλίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης 

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.