ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων: «Έκφραση Συγχαρητηρίων» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.7.22

ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων: «Έκφραση Συγχαρητηρίων»


 Η ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, θα ήθελε να  εκφράσει δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια στο πλήρωμα του ΠΛΣ-169 (Σκοπέλου) για την διάσωση πολιτών από τις ακτές της Λέσβου μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς.


Συγκεκριμένα πρωινές ώρες του Σάββατου 23/07/2022 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Βατερών Λέσβου. Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατά την εφαρμογή του τοπικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης, το ΠΛΣ-169 του Α΄Λ/Τ Σκοπέλου, συνέδραμε και απεγκλώβισε εννέα (09) συνολικά άτομα (04 ημεδαπούς και 05 αλλοδαπούς) μεταφέροντας τους με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου. Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν και μια γυναίκα υπήκοος Γαλλίας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, καθώς και ένας ημεδαπός δημοσιογράφος, ο οποίος ευρισκόμενος στην περιοχή μεταδίδοντας την επικαιρότητα, εγκλωβίστηκε από τις φλόγες, έχοντα ως μοναδική διέξοδο διαφυγής την θάλασσα.


Η διάσωση της ανθρώπινης ζωής αποτελεί αυτονόητο καθήκον και είναι το πρώτο μέλημα του προσωπικού του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως από τον καθημερινό αγώνα των στελεχών από άκρη σε άκρη της Ελληνικής επικράτειας, τα οποία δρουν με  επαγγελματισμό και αυτοθυσία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.