Κυλλήνη: Παράνομο φορτίο με 700 κιλά ψωλιάγκων αξίας ενός εκατ. ευρώ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.12.22

Κυλλήνη: Παράνομο φορτίο με 700 κιλά ψωλιάγκων αξίας ενός εκατ. ευρώ
 Ένα πανάκριβο έδεσμα, το ολοθούριο, ή ψωλιάγκος ή αγγούρι της θάλασσας, κυρίως στις αγορές της Άπω Ανατολής, εντοπίστηκε από το Λιμενικό σε πολύ μεγάλη ποσότητα σε φορτίο, χθες το βράδυ μετά από καταγγελία στο λιμάνι της Κυλλήνης.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Ilialive.gr, η καταγγελία που έγινε ανώνυμα, αφορούσε σε φορτίο πάνω από 700 κιλά ψωλιάγκων ή αγγουριού της θάλασσας, που μεταφέρονταν σε φορτηγό με το πλοίο της γραμμής Πόρος Κεφαλλονιάς - Κυλλήνη στο οποίο έκαναν έλεγχο οι λιμενικοί. Τα αγγούρια της θάλασσας εντοπίστηκαν σε περίπου 40 κουβάδες με χιλιάδες τεμάχια.


ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αλίευση του είδους που βρίσκεται υπό εξαφάνιση δεν είναι παράνομη - βάσει συγκεκριμένων διατάξεων (βάρος πάνω από 180 γραμμ. το τεμάχιο, ποσότητα έως 400 τεμάχια ημερησίως και δηλωμένα στο σύστημα κ.α.) όμως σε άλλες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί παράνομα εργαστήρια επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας για εξαγωγή σε χώρες της Ευρώπης ή και αλλού.


Στην προκειμένη περίπτωση φέρεται να μην έχουν αλιευθεί βάσει των διατάξεων της νομοθεσίας.


Η αξία του είδους ανά κιλό μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις και τις 3.000 ευρώ, ενώ η τιμή στην Ελλάδα, λέγεται πως είναι περί τα 1.100 ευρώ το κιλό. Η αξία των κατασχεθέντων ίσως αγγίζει και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή