Στρατός Ξηράς: Θα έρθουν νύχτα οι Τούρκοι; Δείτε τι τους περιμένει στο Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.12.22

Στρατός Ξηράς: Θα έρθουν νύχτα οι Τούρκοι; Δείτε τι τους περιμένει στο Αιγαίο


 Τρομακτική δύναμη πυρός – Ηχηρό μήνυμα αποτροπής από το Αιγαίο, με το πυροβολικό, τα τεθωρακισμένα και την Αεροπορία Στρατού να σφυροκοπούν το πεδίο βολής – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο.

Δυναμική απάντηση στις απειλές των Τούρκων ότι θα έρθουν νύχτα δίνει ο πανίσχυρος Στρατός Ξηράς. Από το ανατολικό Αιγαίο, όπου έχουν αναπτυχθεί εδώ και μέρες πανίσχυρες μονάδες κρούσης, η ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων διαμηνύει πως είναι πανέτοιμη, οπλισμένη σαν αστακός και με δύναμη πυρός ικανή να επιφέρει ανεπανόρθωτά πλήγματα.

Ο Στρατός Ξηράς ακούστηκε δυνατά στο βόρειο Αιγαίο και μάλιστα… νύχτα! Η άσκηση «ΒΕΛΛΕΡΟΦΟΝΤΗΣ» πραγματοποιήθηκε βράδυ, με τις μονάδες της 98 ΑΔΤΕ να ανοίγουν πυρ μέσα στο βαθύ σκοτάδι, στέλνοντας μήνυμα σε αυτούς που απειλούν ότι… «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά».

Πιο συγκεκριμένα, την 29η Νοεμβρίου 2022 διεξήχθη στην Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ), παρουσία του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη ως εκπρόσωπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 22 – ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 98 ΑΔΤΕ.

Κατά την άσκηση, η οποία διεξήχθη και με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»), εξετάστηκαν αντικείμενα νυχτερινών επιχειρήσεων προς εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και προγεφυρώματος.

Οι εικόνες που δημοσιεύει το ΓΕΣ κόβουν την ανάσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Πηγή