Οι Τούρκοι ανακάλυψαν.... ελληνικό drone και δεν τους άρεσε - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.12.22

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν.... ελληνικό drone και δεν τους άρεσε


 Μια δοκιμαστική πτήση ενός drone που κατασκεύασε ελληνική εταιρεία ανακάλυψαν τουρκικά ΜΜΕ και έστησαν έναν χορό από ειρωνικά σχόλια.


Τα τουρκικά μέσα, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην τουρκική κοινώμη έκαναν λόγο για το... «πρώτο ελληνικό drone» και αμέσως οι χρήστες του διαδικτύου στη γειτονική χώρα «ανέλαβαν» να αναρτήσουν κοροϊδευτικά σχόλια όπως ότι «μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι».


«Λατρεύω την κεραία. Το έβγαλαν από το παλιά ταινία» έγραψε ένας Τούρκος χρήστης. «Μου έφτιαξε τη μέρα.. Ευχαριστώ Έλληνες» ανέφερε ένα άλλος.


«Μετά το μπακλαβά, το ντονέρ και το τζατζίκι οι Έλληνες αντιγράφουν και τα τουρκικά drones» έγραψε η Τουρκιγέ υποστηρίζοντας ότι η ελληνική εταιρεία έχει σχεδόν αντιγράψει το τουρκικό UAV Alpkus.


Ανάλογες αναφορές έγιναν και από την ιστοσελίδα turkiyegazetesi η οποία ανέφερε τα εξής: «Ενώ τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που αναπτύχθηκαν στην Τουρκία τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου, μια ανέκδοτη είδηση ​​ήρθε από την Ελλάδα....»


Ποιο είναι το Talos


Να σημειωθεί ότι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη του Talos ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα video που δείχνει για πρώτη φορά το UAV να κάνει μία δοκιμαστική πτήση.


Η πτήση αυτή ήταν μικρής διάρκειας και εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά σε όλες τις φάσεις της. Και κατά πάσα πιθανότητα είχε να κάνει με μελέτη της αεροδυναμικής του μικρού σκάφους.


Η εταιρία γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram: «Το πρώτο στοίχημα με τον εαυτό μας, να αποδείξουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε κάτι καινοτόμο, σχετικά με τα μη επανδρωμένα στην Ελλάδα, σε μια εποχή που λίγοι είχαν ακούσει αυτή την τεχνολογία».


Tα χαρακτηριστικά του Talos είναι αρκετά ενδιαφέροντα, καθώς είναι ένα σχετικά μεγάλο drone, με μήκος στα 4,4 μέτρα, ταχύτητα 180 χλμ/ώρα, ακτίνα δράσης περίπου 500 χιλιόμετρα και δυνατότητα για φορτίου (μικτό) έως 200 κιλά.

Πηγή