Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο – «Κακά» μαντάτα για το πετρέλαιο θέρμανσης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.9.23

Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο – «Κακά» μαντάτα για το πετρέλαιο θέρμανσης


Η τιμή της βενζίνης παραμένει σε υψηλό επίπεδο και σταθερά στα 2 ευρώ σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ αυξημένες θα είναι φέτος οι οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε σχέση με πέρυσι.


Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας των Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος «περιμένουμε κάποια επιδότηση, αν θα γίνει κάτι, αν θα δώσει το κράτος, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα».


Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, όταν αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, η τιμή του θα είναι ακριβότερη από πέρυσι, είπε στην ΕΡΤ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανήλθε στα 2,013 ευρώ ανά λίτρο και την 1η Ιουλίου ήταν στα 1,863 ευρώ ανά λίτρο.


Τα παραπάνω προκύπτουν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και με βάση αυτά τα στοιχεία οι μέσες τιμές της αμόλυβδης σε νομούς αγγίζουν ακόμα και τα 2,254 ευρώ ανά λίτρο.


Σε πραγματικές τιμές η ακριβότερη βενζίνη στην Ελλάδα είναι στις Κυκλάδες με 2,467 ευρώ ανά λίτρο και στα Δωδεκάνησα με 2,450 ευρώ ανά λίτρο.

Πηγή