ΠΓΥ ΠΕΡΣΕΑΣ: Μια ακόμη δωρεά της οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.10.23

ΠΓΥ ΠΕΡΣΕΑΣ: Μια ακόμη δωρεά της οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό


 Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Αρχηγός του Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Το πλοίο αποτελεί ακόμα μια δωρεά του Υποναυάρχου ε.τ. Πάνου Λασκαρίδη, συνεχίζοντας τη σειρά δωρεών πλοίων στο Πολεμικό Ναυτικό, όπως το Εκπαιδευτικό πλοίο Ναυτικών Δοκίμων «ΚΥΚΝΟΣ» και τα ΠΓΥ «ΆΤΛΑΣ 1», «ΗΡΑΚΛΗΣ» και «ΑΙΑΣ», τα οποία είναι ενταγμένα στη δύναμη του Στόλου μας και ήδη αποτελούν σημαντικότατες μονάδες υποστήριξης των ναυτικών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά σήμερα που παρίσταται στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού και εξέφρασε την αμέριστη ευγνωμοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στο μεγάλο δωρητή.

«Η πατρίδα μας στάθηκε πάντα χάρη στη μεγάλη παράδοση των δωρεών και των δωρητών και ο Πάνος Λασκαρίδης έχει τη θέση του, τη σημαντική θέση του, σε αυτήν την λαμπρή παράδοση. Σας ευχαριστώ θερμά»

Ο Υποναύαρχος ε.τ. Πάνος Λασκαρίδης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, τόνισε την αγάπη του για το Πολεμικό Ναυτικό και πρόσθεσε ότι θεωρεί υποχρέωση του κάθε Έλληνα να προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του στην πατρίδα και στο κοινωνικό σύνολο. «Όποιος έχει πολλά, να δίνει πολλά, όποιος έχει λιγότερα, ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Πηγή