ΟΛΠ: Υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.10.23

ΟΛΠ: Υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


 H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Διοίκησης ΟΛΠ και των Σωματείων (ΟΜΥΛΕ) και την υπογραφή της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων της Εταιρείας με τριετή διάρκεια.


Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang: “Η υπογραφή της νέας σύμβασης είναι απόρροια της καλής συνεργασίας μεταξύ Διοίκησης-εργαζομένων καθώς και των επιτυχημένων οικονομικών αποτελεσμάτων. Επίσης εκφράζει τον κοινό στόχο να ανεβάσουμε το λιμάνι του Πειραιά σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο”.


Να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση με το Σωματείο των Εργατών και τον Σύνδεσμο Εποπτών – Αρχιεργατών.


Η ανακοίνωση από την ΟΜΥΛΕ

«Σήμερα η ΟΜΥΛΕ και τα Σωματεία των Υπαλλήλων του ΟΛΠ, που είναι μέλη της, συνυπέγραψαν με τη Διοίκηση του ΟΛΠ τη νέα Σ.Σ.Ε.


Η νέα Σ.Σ.Ε προβλέπει αυξήσεις για την επόμενη τριετία, διατηρεί την δομή των προηγούμενων Σ.Σ.Ε και αναφέρεται σε όλο το υπαλληλικό προσωπικό του Οργανισμού χωρίς διαχωρισμούς.


Μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις καταλήξαμε σε μια Σ.Σ.Ε που καλύπτει κατά το δυνατό τις οικονομικές ανάγκες του συνόλου του υπαλληλικού προσωπικού στη δεδομένη οικονομική συγκυρία και ανταποκρίνεται στην οικονομική ευρωστία της ΟΛΠ Α.Ε και στις μελλοντικές δυνατότητες της.


Με αυτή τη Σ.Σ.Ε έγινε κατορθωτό να συνεχιστεί η συλλογική διαπραγμάτευση με ικανοποιητικά αποτελέσματα με την παράλληλη διατήρηση των εργασιακών μας σχέσεων.


Είναι σαφές πως η νέα Σ.Σ.Ε είναι ένα βήμα στην σταθερή μας προσπάθεια για τη διατήρηση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων υπαλλήλων των Λιμανιών και τη διατήρηση του εργασιακού καθεστώτος τους».

Πηγή