Σάμος: Επεισόδια προκάλεσαν στην κλειστή ελεγχόμενη δομή Σύριοι και Παλαιστίνιοι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.10.23

Σάμος: Επεισόδια προκάλεσαν στην κλειστή ελεγχόμενη δομή Σύριοι και Παλαιστίνιοι


 Οριακά διαχειρίσιμη από ότι φαίνεται είναι η κατάσταση στην κλειστή ελεγχόμενη δομή, αφού ανάλογα με την εξέλιξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή υπάρχουν αντιδράσεις από παλαιστίνιους και αραβόφωνες πού διαμένουν στην Σάμο.


Συγκεκριμένα χθες το βράδυ υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αρχικά στην κλειστή ελεγχόμενη δομή και σε ένα μικρό τμήμα. Στην συνέχεια προσπάθησαν κάποιοι να ανοίξουν τις πόρτες και να ενωθούν με τους υπόλοιπους διαμένοντες στην ΚΕΔΝ. Στη θέα και μόνο των αστυνομικών αντέδρασαν πετώντας πέτρες και βιαιοπραγώντας κατά των υπαλλήλων και των αστυνομικών.


Τελικά αστυνομικοί και συνοριοφύλακες του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης συνέλαβαν 5 αλλοδαπούς, Παλαιστίνιους και Σύριους, που ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών περιστατικών στην κλειστή ελεγχόμενη δομή.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Το προανακριτικό έργο διενεργεί Το αστυνομικό τμήμα Σάμου.

Πηγή