Η οικονομία μας «καλπάζει» και το ελληνικό δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται έφθασε στα 360,17 δισ. (όσο ήταν το 2012) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.1.24

Η οικονομία μας «καλπάζει» και το ελληνικό δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται έφθασε στα 360,17 δισ. (όσο ήταν το 2012)


 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου  που αναφέρεται στα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα για το τρίτο τρίμηνο του 2023 από την  Στατιστική Υπηρεσία, το ελληνικό δημόσιο χρέος στα τέλη του  τριμήνου αυτού αυξήθηκε κατά 2,13 δις ευρώ σε σχέση με το  προηγούμενο β΄τρίμηνο και διαμορφώθηκε   στο συνολικό ποσό των 360,17 δις ευρώ.


Δηλαδή το δημόσιο χρέος έφτασε ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΟΣ που ήταν το έτος 2012, όταν άρχισαν να επιβάλλονται  τα μνημόνια για την χώρα μας.
Με λίγα λόγια παρά τις διαβεβαιώσεις  των επισήμων κυβερνώντων και μη για την ανοδική πορεία της οικονομίας μας, τα νούμερα μας λένε εντελώς άλλα.


Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.


Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε χειρότερη μοίρα από το 2012, αφού τώρα πλέον δεν έχουμε άλλα ασημικά να πουλήσουμε, ενώ οι μισθωτοί και οι απλοί εργαζόμενοι της χώρας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις νέες δύσκολες συνθήκες.


Βλέπεται, όλη η δημόσια περιουσία έχει υποθηκευτεί. Όλες οι μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν με τον όχι προσφορότερο για το Δημόσιο τρόπο.


Δεν έχουμε πλέον να πουλήσουμε κάτι.


Η οικονομική διαχείριση των ήδη υποθηκευμένων αρχαιοτήτων μας έμεινε…


Ποιος πλήρωσε το 2012;


Οι απλοί εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αποκλειστικά  και μόνο  κλήθηκαν να πληρώσουν τα τεράστια ελλείμματα  του δημόσιου χρέους, με την μείωση των μισθών, των συντάξεων και του κουρέματος των αποθεματικών των ταμείων τους, με την κατάργηση των δώρων και των ωραρίων εργασίας, την κατάργηση κάθε είδους κοινωνικών παροχών προκειμένου «διευκολυνθούν» οι αγορές και να επενδύσουν  στην χώρα μας και να ανακάμψει η οικονομία μας.


Αντίθετα  θεσπίστηκε το ακαταδίωκτο όλων όσων συνέβαλαν με τις πράξεις τους τα δανεικά να μείνουν για πάντα αγύριστα από τους «γνωστούς» επενδυτές στην χώρα μας…


Ανάκαμψε πράγματι η οικονομία μας με όλες τις διαμορφωθείσες «ευνοϊκές» συνθήκες;


Όχι δα. Την απάντηση αυτή θα  δώσει ο κάθε μισθωτός  και συνταξιούχος αυτής της χώρας…  Τζάμπα τόσοι κόποι και θυσίες  τόσα χρόνια…


Ποιος δεν βλέπει ότι η ακρίβεια καλπάζει καθημερινά και έχει ρημάξει το όποιο εισόδημα έχει απομείνει των μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι αδυνατούν να βγάλουν τον μήνα.


Κανένας ουσιαστικός έλεγχος και επιβολή κυρώσεων για τον περιορισμό της αισχροκέρδειας, με αποτέλεσμα ο κάθε  έμπορος να καθορίζει τις τιμές με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος για τον εαυτόν του.


Μόνο επικοινωνιακοί έλεγχοι και επιβολή κυρώσεων της τάξεως προστίμων «χάδι» των 500.000 ευρώ σε πολυεθνικές οι οποίες δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν επωφελούμενες από  την ατελέσφορη για το Δημόσιο διαδικασία των προσφυγών.


Η κατοικία όνειρο άπιαστο, όπως άπιαστο είναι το ύψος των ενοικίων..


Και η ενέργεια στα ύψη. Χθες έφταιγε ο πόλεμος στην Ουκρανία, σήμερα  ο πόλεμος των Χούθι στην Ερυθρά   Θάλασσα, αύριο ο πόλεμος αλλού και πάει λέγοντας…


Ανέκδοτο, ότι θα  φτηνύνει το Αέριο και το Πετρέλαιο… Το Αντίθετο. Θα ακριβύνουν και  όλα τα άλλα αγαθά της καθημερινότητας…


Κανένας μισθωτός ή συνταξιούχος δεν έχει συμμετοχή στην όλη διαδικασία. Αντίθετα καλείται να πληρώσει αυτός και μόνο την επιθετικότητα του κάθε «κακού» είτε λέγεται Πούτιν είτε Χούθι, είτε Σομαλός πειρατής, είτε…είτε…


Το περίεργο είναι, σύμφωνα και με το δημοσίευμα,  ότι οι «αγορές»   στηρίζουν (δηλ. αγοράζοντας δανείζουν)  τα κρατικά ομόλογα των χωρών που είναι υπερχρεωμένες όπως η Ισπανία,  η Ελλάδα και η Ιταλία.


Κάτι ξέρουν… Όσον αφορά στην Ελλάδα έχουν θεσμικά κατοχυρωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία στην χώρα μας. Έχουν δέσει τον γάιδαρο τους


Όποτε θελήσουν μπορούν να τραβήξουν το χαλί (μη δανείζοντας ή δανείζοντας με πολύ υψηλά επιτόκια)  και να καταρρεύσει η οικονομία της χώρας μας και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες αισχροκέρδειας σε βάρος της.


Δεν χρειάζεται τώρα να πούμε, ποιοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν….


Το γνωρίζεται όλοι…


Στη χώρα μας αποτελεί παράδοση…


Και οι νέοι θα συνεχίσουν να φεύγουν…


Ποιος θα μείνει πίσω;


Ύστερα κλαίμε για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας…