ΚΚΕ: Συνάντηση με ΕΑΑΛΣ και ΠΟΛ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.1.24

ΚΚΕ: Συνάντηση με ΕΑΑΛΣ και ΠΟΛ


 Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Νίκο Παπαναστάση, Βουλευτή Αιτολωακαρνανίας του ΚΚΕ και Συνταγματάρχη (ΕΔ) ε.α. καθώς και τον Νίκο Γαρδίκη, μέλος του Τμήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ). Την ΕΑΑΛΣ εκπροσώπησαν ο Βοϊδονικόλας Σταύρος, Πρόεδρος, Καραγεωργόπουλος Ιωάννης, Αντιπρόεδρος, ο Σαιτάκης Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας, η Κοντάκου Ελένη Ταμίας, ο Θεοφίλου Ανδρέας, Ειδικός Γραμματέας και τα μέλη του ΔΣ Μπακιρτζής Νικόλαος και Πρέντζας Αθανάσιος. Από την ΠΟΛ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος, Κυράνης Κωσταντίνος. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη αλλά και τους απόστρατους Λιμενικούς.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διαφαινόμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού (ΜΤΣ), Ναυτικού (ΜΤΝ) και Αεροπορίας (ΜΤΑ), που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των αποθεματικών του ΜΤΝ και κατ’ επέκταση και των εισοδημάτων των Λιμενικών. Οι εκπρόσωποι των λιμενικών ανέλυσαν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Ξεκαθάρισαν ότι είναι αντίθετοι σε κάθε νομοθετική παρέμβαση που θα βλάψει τους μετόχους – ασφαλισμένους του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού στο οποίο υπάγονται και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ). Εκτός από την αντίθεσή τους στην ενοποίηση των ΜΤ οι εκπρόσωποι των λιμενικών παρέθεσαν και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΑΑΛΣ και της ΠΟΛ, όπως την «Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων», τους «Ανταποδοτικούς Πόρους Υπέρ ΜΤ», ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας, εργασιακά και υπολογισμού συντάξεων κ.α. Τέλος δόθηκε στο κλιμάκιο του ΚΚΕ υπόμνημα, όπου περιγράφονταν αναλυτικά οι διεκδικήσεις τους.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης τόνισε τις ευθύνες των Κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αλλά και για τις μειώσεις των συντάξεων των αποστράτων. Τα μνημόνια Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα είναι εδώ με τους εφαρμοστικούς τους νόμους κι ενισχύονται με το νέο «Υπερμνημόνιο», το «Σύμφωνο Σταθερότητας» και τα προαπαιτούμενά του. Για το ΚΚΕ «τα κλεμμένα» από τους συνταξιούχους δεν είναι «περασμένα ξεχασμένα». Αντίθετα πρέπει να διεκδικηθούν μαζί με την αποτροπή κάθε εις βάρος τους νέας νομοθετικής παρέμβασης. Η καταγγέλλουσα πρόθεση για ενοποίηση των ΜΤ ακολουθεί την δοκιμασμένη αντιλαϊκή πρακτική των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με πρόσχημα της «σωτηρία» όλων των ταμείων των εργαζομένων έχουν «βάλει χέρι» στα αποθεματικά τους και έχουν μειώσει τις συντάξεις. Κατέληξε ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο προσωπικό, εν ενεργεία κι εν αποστρατεία, του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα δίκαια αιτήματά τους όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Στο τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν και δια ζώσης την αντιπροσωπία των λιμενικών να παρευρεθεί στη συνεστίαση που διοργανώνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή 21 Γενάρη 2024 στη μία το μεσημέρι.