Ερυθρά Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στα ανοιχτά του Άντεν - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.1.24

Ερυθρά Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στα ανοιχτά του Άντεν


 Ένα εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Άντεν, στην Υεμένη, ανακοίνωσαν η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey και το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σύμφωνα με την Ambrey, στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά αλλά το πλήρωμά του είναι σώο και ασφαλές.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν πύραυλο που στόχευε σε αντιτορπιλικό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν σήμερα έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίου που εκτοξεύθηκε “από τις ζώνες που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη” προς αμερικανικό πολεμικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, όπως ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Ο πύραυλος κατευθυνόταν προς το σημείο όπου βρισκόταν ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh-Burke και καταστράφηκε χωρίς να προκαλέσει “τραυματισμούς ή ζημιές”, ανέφερε η Centcom στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), έπειτα από εβδομάδες έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Κίνα ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι

Η Κίνα κάλεσε τους Χούθι της Υεμένης να σταματήσουν τις επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα με την έκκληση να έρχεται καθώς το Πεκίνο φέρεται να ζήτησε από την Τεχεράνη να ασκήσει πίεση στους φιλοϊρανούς αντάρτες.

«Ανησυχούμε για την αύξηση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γουενπίν, σε τακτική ενημέρωση Τύπου στο Πεκίνο. «Προτρέπουμε να σταματήσουν οι επιθέσεις και οι παρενοχλήσεις εναντίον πολιτικών πλοίων. Καλούμε όλα τα μέρη να σταματήσουν να τροφοδοτούν τις εντάσεις», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η εν λόγω δήλωση έρχεται καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους Ιρανούς ομολόγους τους να παρέμβουν αλλιώς θα τεθούν σε κίνδυνο οι επιχειρηματικές σχέσεις με το Πεκίνο. Η Κίνα και το Ιράν φέρονται να πραγματοποίησαν πρόσφατα αρκετές συναντήσεις στο Πεκίνο και την Τεχεράνη, συζητώντας το εμπόριο και τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή