ΕΑΑΛΣ-ΠΟΛ: Συνάντηση με ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.1.24

ΕΑΑΛΣ-ΠΟΛ: Συνάντηση με ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής


 Ολοκληρώθηκε σήμερα 29/1/2024 ο κύκλος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος) για τις διεκδικήσεις των χιλιάδων μελών της ΕΑΑΛΣ.

Ειδικότερα, τετραμελές κλιμάκιο του ΔΣ/ΕΑΑΛΣ, αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, την Ταμία ΔΣ και Υπεύθυνη Θεμάτων Ισότητας Ε. Κοντάκου και τα μέλη ΔΣ Ν. Μπακιρτζή και Α. Μικρομάστορα, από κοινού με τον Υπεύθυνο Τύπου & Ενημέρωσης της Π.Ο.Λ. Δ. Γκιουρτζίδη, πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με παράγοντες του Τομέα Άμυνας και του Τομέα Ναυτιλίας, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Από το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής συμμετείχαν ο κ. Γ. Πεταλωτής, Γραμματέας Τομέα Άμυνας, ο κ. Θ. Χατζηαθανασίου, Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Άμυνας, ο κ. Ν. Σπανάκος, Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Ναυτιλίας και ο κ. Γ. Ρεμούνδος, συνεργάτης του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Δ. Μπιάγκη.

Από την ΕΑΑΛΣ, η ενημέρωση επικεντρώθηκε γύρω από τους ακόλουθους θεματικούς άξονες:

  1. Ανταποδοτικοί πόροι υπέρ ΜΤ: Τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης αμετάβλητων των θεσμοθετημένων ανταποδοτικών πόρων (4% και 2%) που προέρχονται από προμήθειες εξοπλισμών και της απόδοσής τους στο οικείο ΜΤ του Κλάδου ΕΔ που τις διενεργεί.
  2. Αποτροπή ενοποίησης Μετοχικών Ταμείων: Υπογραμμίστηκε η κάθετη αντίθεση της ΕΑΑΛΣ στην πρόταση δημιουργίας ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τονίστηκε ότι η διατήρηση της αυτοτέλειας των ΜΤ των οικείων Κλάδων των ΕΔ είναι για την ΕΑΑΛΣ αδιαπραγμάτευτη.
  3. Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ): Επισημάνθηκε το παράδοξο η αλληλεγγύη στους συνταξιούχους να πληρώνεται με χρήματα των συνταξιούχων και, συναφώς αναφέρθηκε το πάγιο αίτημα της ΕΑΑΛΣ για άμεση κατάργηση της ΕΑΣ για όλους τους συνταξιούχους.
  4. Εργασιακό αποστράτων: Αναφέρθηκε το αίτημα της ΕΑΑΛΣ (που αναλύθηκε στις θέσεις της στη δημόσια διαβούλευση) για μείωση του ορίου των 62 ετών στα 55 έτη ηλικίας, ώστε να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία των ένστολων που αποστρατεύονται σε μικρή ηλικία παρά τη θέλησή τους.
  5. Τακτικός επανυπολογισμός συντάξεων: Περιγράφηκε το αίτημα της ΕΑΑΛΣ για επαναφορά του μέτρου της επανασύνδεσης των συντάξιμων αποδοχών με τις μισθολογικές αποδοχές, ως ίσχυε παλιότερα.
  6. Πρόσληψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΛΣ: Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ναυτικού με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέσω προσλήψεών του στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
  7. Ξίφη αποστράτων: Εξηγήθηκε το δίκαιο αίτημα εκατοντάδων απόστρατων Αξιωματικών ΛΣ να τους απονεμηθεί ξίφος.
  8. Δομή αποστράτων: Τονίστηκε η ανάγκη σύστασης δομής αποκλειστικά για απόστρατους στο οργανόγραμμα του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Πέραν της προφορικής ενημέρωσης, επεδόθη από την αντιπροσωπεία ΕΑΑΛΣ και σχετικό γραπτό υπόμνημα.

Τέλος, η ΕΑΑΛΣ θα συνεχίσει τις ενημερώσεις της με σειρά συναντήσεων με τις πολιτικές ηγεσίες των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργείων, που χειρίζονται τις προαναφερθείσες διεκδικήσεις της, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα._