Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές: Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ταβάνι, θα πάμε καλά - Ανοίγουμε την συζήτηση για νέες συγκλίσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.1.24

Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές: Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ταβάνι, θα πάμε καλά - Ανοίγουμε την συζήτηση για νέες συγκλίσεις


 Αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε για το ΠΑΣΟΚ πως δεν υπάρχει ταβάνι στην προσπάθεια που γίνεται.

«Θα πάμε καλά και αμέσως μετά θα πάμε ακόμα καλύτερα, οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν μέσα σε μερικούς μήνες», είπε και προανήγγειλε το άνοιγμα προγραμματικής συζήτησης για να δημιουργηθούν συγκλίσεις. «Οι προτεραιότητες που θα θέσουμε θα δείχνουν και τις προτεραιότητες για τη χώρα και θα δίνουν λύσεις στην καθημερινή ζωή», ανέφερε.


Ως προς το θέμα της επιστολικής ψήφου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι δεν έχει ξανασυμβεί να θέλει μία κυβέρνηση να αλλάξει εκλογικό νόμο με μία τροπολογία.

Για το λόγο αυτό ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι θετικό καταψήφισε.


Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ έχει βιωματική σχέση με τον απόδημο ελληνισμό γιατί ιδρύθηκε από αυτούς τους ανθρώπους.


«Λέγαμε επιστολική ψήφος στο εσωτερικό για όσους έχουν κωλύματα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και όχι καθολικά. Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη και αυτό περιφρονεί τον κοινοβουλευτισμό και τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Δείξαμε συναίνεση, αλλά αυτό σημαίνει μιλάμε λογικά και είμαστε αξιόπιστοι. Είναι αξιόπιστη η υπουργός και το κόμμα που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ»; σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι δε μειώνεται η αποχή με τεχνικά μέσα, αλλά αντιμετωπίζεται με αξιοπιστία.


Σε σχέση με τη νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε πως θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και σχολίασε το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοια θέματα χωρίς προετοιμασία, αυτό δίνει τροφή στα άκρα.


Δήλωσε ότι θα έπρεπε να έρθει το θέμα αυτό για ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η κοινωνία.

Να γίνει μία ώριμη συζήτηση με την κοινωνία, αλλά ήρθε χτες και ψηφίζεται σε έξι μέρες, πριν συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων. «Αύριο θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές. Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία», είπε.


Για τη στάση της εκκλησίας, είπε ότι έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί.


Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε τη διοργάνωση ενός debate πολιτικών αρχηγών από την ΕΡΤ πριν από τις Ευρωεκλογές.

Πηγή