Αμβρακικός Κόλπος: Νέο «λαβράκι» λιμενικών της Αμφιλοχίας για λαθραλιεία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.6.24

Αμβρακικός Κόλπος: Νέο «λαβράκι» λιμενικών της Αμφιλοχίας για λαθραλιεία

 

Το Λιμενικό Σώμα, σε συνεργασία με το Σώμα Φύλαξης Φύσης (ΟΦΥΠΕΚΑ), δραστηριοποιείται εντατικά για την προστασία των φυσικών πόρων της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας από το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του  karvasaras.gr  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ένας ερασιτέχνης ψαράς να αλιεύει παράνομα χρησιμοποιώντας πυροφάνι.


Οι αρχές επιβλήθηκαν των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν την παράνομη αλιεία και να προστατεύσουν το οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:


Το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε την 01-06-2024 κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη θαλάσσια περιοχή Μενιδίου Αιτ/νίας ένας (01) ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας να αλιεύει με καμάκι χειρός, χρησιμοποιώντας φως (φακό) εντός Αμβρακικού κόλπου σε απαγορευμένη χρονική περίοδο, κατά παράβαση του Π.Δ. 1093/1977 (Φ.Ε.Κ. 356 Α΄/1977). Στον ανωτέρω βεβαιώθηκε η προβλεπόμενη παράβαση της αλιευτικής νομοθεσίας από τη Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας.