Σύλληψη αλλοδαπού αλιέα στην Αλεξανδρούπολη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.6.24

Σύλληψη αλλοδαπού αλιέα στην Αλεξανδρούπολη


 Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης προέβησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια” καθώς και του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. “Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων”.


Ειδικότερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ακινητοποιημένο σκάφος, εντός της θαλάσσιας περιοχής του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας. Μετά από χρήση οπτικών και ηχητικών σημάτων με σκοπό τη διενέργεια ελέγχου, ο κυβερνήτης του σκάφους ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επαγγελματικό αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ), με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Αιγύπτου). Το Ε/Π- Α/Κ με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ τα αλιεύματα που έφερε επί του σκάφους κατασχέθηκαν.