ΘΑΝ «Αγ. Μαρίνας»: Απαγορεύεται η είσοδος σε Λιμενικούς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.6.24

ΘΑΝ «Αγ. Μαρίνας»: Απαγορεύεται η είσοδος σε Λιμενικούς


 Για ακόμη μια χρονιά, η φετινή (ΑΠ 112 από 12/6) ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Ν. με τίτλο «Είσοδος επισκεπτών στο ΘΑΝ/ΝΒΝΕ», στενοχώρησε χιλιάδες ε.ε. και ε.α. Αξιωματικούς ΛΣ, που εξακολουθούν να στερούνται το δικαίωμα επίσκεψής τους στην «Αγία Μαρίνα», για τα «μπάνια του λαού».


Το Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού/Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού (ΘΑΝ/ΝΒΝΕ), το μοναδικό παραθεριστικό θέρετρο εντός Λεκανοπεδίου Αττικής, εδώ και κάποιες δεκαετίες νέμεται κατ’ αποκλειστικότητα το ΠΝ. 


Δικαίωμα επίσκεψης (αλλά και διαμονής) είχε παραχωρηθεί κάποτε και σε Αξιωματικούς ΛΣ, μέχρι που κάποια στιγμή ανακλήθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους.


Έκτοτε, «έτρεξε πολύ νερό στ’ αυλάκι», όμως ο αποκλεισμός των Λιμενικών (ε.ε. & ε.α.) συνεχίζεται, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς για την άδικη μεταχείριση δυνητικών δικαιούχων.


Τονίζουμε ότι, δεν αναφερόμαστε σε επαναφορά του δικαιώματος διαμονής.


Απλά, αναφερόμαστε σε επαναφορά του δικαιώματος απλής αυθημερόν επίσκεψης ΘΑΝ/ΝΒΝΕ σε Λιμενικούς (ε.ε. & ε.α.) Αξιωματικούς, με τους ίδιους όρους (καταβολή εισιτηρίου εισόδου κλπ.), που ισχύουν για ομολόγους τους του ΠΝ και των ΚΣ, αλλά και για το πολιτικό προσωπικό ΠΝ (βλ. ανακοίνωση ΕΑΑΝ).


Θεωρούμε αδιανόητη τη συνέχιση του αποκλεισμού των Λιμενικών από το ΘΑΝ/ΝΒΝΕ, ιδίως τώρα που, οι βαθμοφόροι του ΛΣ φοιτούν συστηματικά σε εκπαιδευτικές υποδομές ΠΝ, καλλιεργώντας άρρηκτους δεσμούς με τους ΠΝίτες συναδέλφους τους και αποκτώντας συνείδηση κοινότητας σκοπών και αποστολής, που θα τους ακολουθεί δια βίου.


Διερωτώμεθα, λοιπόν, μήπως ήρθε ο καιρός να αποσυρθεί αυτός ο άδικος αποκλεισμός και να επιτραπεί και στους Λιμενικούς (ε.ε. & ε.α.) η αυθημερόν επίσκεψή τους στο κοντινό ΘΑΝ/ΝΒΝΕ, ιδίως τώρα που η ακρίβεια κάνει απαγορευτικό τον ιδιωτικό παραθερισμό τους;


Πηγή: nbne.hellenicnavy.gr


No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.