Τραυλού: Στη ναυτιλία, είμαστε ρεαλιστές, ψύχραιμοι και συνετοί - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.6.24

Τραυλού: Στη ναυτιλία, είμαστε ρεαλιστές, ψύχραιμοι και συνετοί


 “Είναι ευθύνη μας απέναντι στους θεσμούς και στην κοινωνία να γνωρίζουν, να αναγνωρίζουν την ανάγκη της θωράκισης της ναυτιλίας ως σταθερού θεματοφύλακα της λειτουργίας του παγκόσμιου συστήματος”, επισήμανε στην ομιλία της, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της διεθνούς έκθεσης “Ποσειδώνια 2024”. 


Στη συνέχεια, πρόσθεσε:


“Έχουμε ευθύνη απέναντι στο μέλλον, στην αντοχή και στην εξέλιξη της ναυτιλίας, έναντι των πολλαπλών προκλήσεων της εποχής μας. Μιας εποχής όπου η πύκνωση της οικονομικής, κλιματικής, ανθρωπιστικής κρίσης κυριαρχεί, που όλα όσα γνωρίζουμε αλλάζουν δραστικά. Απαιτείται από όλους ταχύτητα στις αποφάσεις και σύνεση. Απαιτείται ρεαλισμός και ψυχραιμία. Στη ναυτιλία είμαστε και ρεαλιστές και ψύχραιμοι και συνετοί, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια της στάσης και της παύσης ούτε για μία μέρα. Και όταν αγκυροβολουμε το κάνουμε για να μπορούμε να συνεχίσουμε να πλέουμε και να ενώνουμε οικονομίες, ανθρώπους και πολιτισμούς».


«Είναι γεγονός ότι η ναυτιλία είναι ο επιχειρηματικός κλάδος που λειτουργεί ως ο σύνδεσμος όλων των υπολοίπων», τόνισε η Μελίνα Τραυλού  και υπογράμμισε:


“Ο κόσμος χωρίς τη ναυτιλία θα ήταν απονευρωμένος αποσυνδεδεμένος, αποδομημένος. Η ναυτιλία ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσα. Είναι γεγονός ότι η ναυτιλία είναι ο επιχειρηματικός κλάδος που λειτουργεί ως ο σύνδεσμος όλων των υπολοίπων. Προάγει τη σύνδεση, την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητά τους, τους ενώνει και ταυτόχρονα ενώνει τον κόσμο όλο. Είναι η άρθρωση του σώματος της ανθρωπότητας. Εγγυάται την επιβίωση, τη διαβίωση, την ευημερία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Μία πραγματικότητα που δεν γίνεται στην ευρύτητα και στη βαρύτητά της. Ας αναλογιστούμε όχι πού πάει ο κόσμος της ναυτιλίας, αλλά πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς αυτήν;”.


Η Μελίνα Τραυλού, τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έρευνα της ΕΕΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: ” Η Ενωση οδηγήθηκε σε αυτή τη μελέτη λόγω της ευθύνης απέναντι «στον κλάδο μας, να μην είμαστε μόνο ιστορικά και κοινωνικά συνεπείς, αλλά και επιστημονικά ακριβείς. Να αντιληφθούμε την οικουμενική ευθύνη που κουβαλάμε στις πλάτες μας».

ΠΗΓΗ