Τα νέα μάτια του ΛΣ: Miltech Hellas SUR-20LRM και SUR-400HSM - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.6.24

Τα νέα μάτια του ΛΣ: Miltech Hellas SUR-20LRM και SUR-400HSM



 Αυτό το άρθρο εξετάζει την τελευταία εξέλιξη στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί σε περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής (HCG). Θα περιγράψουμε δύο νέα συστήματα από τη Miltech Hellas, μια ελληνική εταιρεία γνωστή για τον εξοπλισμό διαφόρων πλοίων και πλοίων του Ελληνικού Ναυτικού (HN) και HCG με ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες τοποθετημένους σε πλατφόρμα, συγκεκριμένα το TDR-10 (4 συστήματα), TDR-10A (15). συστήματα) και TDR-HR-300 (3 συστήματα). Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα πλοία που είναι εξοπλισμένα με κάθε σύστημα, ανατρέξτε στους συνδέσμους που παρέχονται. Οι νέοι αισθητήρες που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο είναι ο SUR-20LR και ο SUR-400HSM. Και τα δύο εξοπλίζουν σήμερα περισσότερα από 50 πλοία του HCG, και όλα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την Miltech Hellas.



Το 2022, η ελληνική εταιρεία παρέδωσε 17 συστήματα SUR-20LRM στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής (HCG) και τα εγκατέστησε σε ισοδύναμο αριθμό σκαφών. Αυτές οι εγκαταστάσεις περιελάμβαναν τα SP5509 OPV Gavdos, τα διασωστικά σκάφη Halmatic Lambro 60, τα περιπολικά σκάφη Lambro 57 και τα δύο παράκτια περιπολικά κλάσης Φαίακας (POB-24). Το SUR-20LRM/N είναι εξοπλισμένο με ψυχρό θαλάσσιο σύστημα θερμικής απεικόνισης υψηλής ανάλυσης με αισθητήρα μορφής συστοιχίας 640 x 512 για βέλτιστη επιτήρηση μεγάλης εμβέλειας, καθώς και κάμερα ημέρας Full HD 1080p με συνεχές ζουμ 35x. Ένα Laser Range Finder (LRF) με εύρος μέτρησης 32 km μπορεί να ενσωματωθεί στο σύστημα κατόπιν αιτήματος.



Το ολοκαίνουργιο σύστημα της εταιρείας είναι το MLT-SUR-400HSM, το οποίο σύμφωνα με την Miltech Hellas, είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα θαλάσσιας θερμικής απεικόνισης που προσφέρει σήμερα η εταιρεία. Διαθέτει αισθητήρα υπέρυθρου μεσαίου κύματος (MWIR) με ψύξη με διάταξη pixel 1280 x 1024 για επιτήρηση εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας και συνεχές ζουμ 22x. Στεγασμένο σε ένα στιβαρό, εξαιρετικά διαμορφώσιμο και αναβαθμιζόμενο περίβλημα με διάφορες επιλογές φακών, εξασφαλίζει συνεχή λειτουργία κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Εξοπλισμένο με προηγμένο LRF 39 χιλιομέτρων, αισθητήρα εικόνας υπερύθρων βραχέων κυμάτων (SWIR), ψηφιακή μαγνητική πυξίδα, GPS, κάμερα φωτός ημέρας Full HD με συνεχές ζουμ 68x και φωτιστικό υπερύθρων, αυτό το σύστημα ξεχωρίζει ως το πιο ακριβές , ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική πολυφασματική λύση για μεγάλες αποστάσεις στο πεδίο.

Το σύστημα MLT-SUR-400HSM εγκαθίσταται σε 36 (!) πλοία περιπολίας και διάσωσης HCG, συμπεριλαμβανομένων των τριών περιπολικών υπεράκτιων σκαφών  κλάσης Sa’ar 4/OPV58 (060, 070, 080), του  περιπολικού ανοικτής θάλασσας τύπου SP5509 090 ( που έχει λάβει επίσης το σύστημα SUR-20LRM), πολυάριθμα σκάφη διάσωσης  Halmatic Lambro 60  , σκάφη atrol Lambro 53 και Lambro 57 p και τα τρία σκάφη γρήγορης επίθεσης τύπου CB90.

Πηγή: navalanalyses.com