Οι λιμενικοί του Αγίου Ορους παρέλαβαν τον 30χρονο ναυαγό Ιβάν - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.7.22

Οι λιμενικοί του Αγίου Ορους παρέλαβαν τον 30χρονο ναυαγό Ιβάν


 Στις 12: 15 σήμερα το μεσημέρι το πλωτό του λιμενικού σώματος (ΠΛΣ)  Αγίου Ορους -1058 -παρέλαβε από τη θαλάσσια περιοχή , 18 μίλια νοτιοδυτικά της Νέας Σκιώνης Χαλκιδικής, -από παραπλέον πλοίο όπου τον είχε περισυνελλέξει- τον 30χρονο ναυαγό Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

Στη συνέχεια οι τρεις άνδρες του Λιμενικού  μετέφεραν τον Ιβάν  στο αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Σκιώνης όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.Η κατάσταση της υγείας ήταν σχετικά καλή. Να σημειώσουμε ότι 20 ολόκληρες ώρες ο Ιβάν πάλευε με τα κύματα αλλά τελικά όλα καλά.

Οι λιμενικοί του Αγίου Ορους παρέλαβαν τον 30χρονο ναυαγό Ιβάν Οι λιμενικοί του Αγίου Ορους παρέλαβαν τον 30χρονο ναυαγό Ιβάν Οι λιμενικοί του Αγίου Ορους παρέλαβαν τον 30χρονο ναυαγό Ιβάν

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 

Περιπέτεια για κινηματογραφική ταινία για τον έναν από τους δύο αγνοούμενους – Συνεχίζεται η αναζήτηση για τον 28χρονο άνδρα της παρέας

Μια μπάλα που βρήκε εντελώς τυχαία μπροστά του ενώ έπλεε στη μανιασμένη θάλασσα ανοιχτά του Ποσειδίου, στη Χαλκιδική, έσωσε τη ζωή του 30χρονου Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία που βούτηξε με την παρέα του στην παραλία Μύτη, ωστόσο τα εξαιρετικά ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή τούς τράβηξαν μέσα, αναφέρει το ρεπορτάζ του voria.gr.

Ως αποτέλεσμα ο 30χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται στο πέλαγος, με κατεύθυνση νοτιοδυτική προς τις παραλίες της Λάρισας και του Πηλίου, ενώ ο 28χρονος φίλος του αγνοείται ακόμη. Πιο τυχερό έμελλε να είναι το τρίτο μέλος της παρέας, ο 25χρονος που διεσώθη λίγα λεπτά αφότου παρασύρθηκε από το κύμα.

 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που πάτησε στεριά ο 39χρονος:


Για την παρέα των τριών νεαρών ανδρών από τη γειτονική χώρα όλα ξεκίνησαν όταν επέλεξαν τη Χαλκιδική για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή και τον εορτασμό των γενεθλίων του ενός. Επέλεξαν χθες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μεταβούν στην αμμόγλωσα της Ποτίδαιας, τη διάσημη -αλλά και επικίνδυνη- Μύτη.


Όταν ο 28χρονος και ο 25χρονος βούτηξαν στο νερό, ο Ιβάν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά. Βλέποντας ότι οι φίλοι του κινδυνεύουν, ο 30χρονος πήρε την απόφαση να μπει στο νερό για να τους βοηθήσει. Όμως τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα -που αποτρέπουν μέχρι και τους ντόπιους να κολυμπήσουν εκεί- τον παρέσυραν και αυτόν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια δυσχερή θέση με τους υπολοίπους.


Έτσι βρέθηκε επί 19 ώρες να περιπλανιέται ανήμπορος στο νερό, να παλεύει με τα κύματα, να παλεύει για τη ζωή του. Και ο δικός του Wilson, η μπάλα που τυχαία -σαν από θαύμα- εμφανίστηκε μπροστά του, του κράτησε συντροφιά και του έδωσε την ευκαιρία να μείνει ζωντανός έως σήμερα το μεσημέρι, όταν τον εντόπισαν οι Αρχές, διαπιστώνοντας πανευτυχής ότι άφησε πίσω του αυτήν την απίστευτη περιπέτεια. Πατώντας τα πόδια του ξανά στη στεριά. Μια περιπέτεια που σίγουρα θα διηγείται σε όλη του τη ζωή.

Του Γιώργου Θεοχάρη –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ