Μήλος: Συναγερμός στο Λιμενικό για 40χρονη τουρίστρια που έπαθε αλλεργικό σοκ σε ιστιοπλοϊκό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.7.22

Μήλος: Συναγερμός στο Λιμενικό για 40χρονη τουρίστρια που έπαθε αλλεργικό σοκ σε ιστιοπλοϊκό


 Άμεση η κινητοποίηση του τοπικού Λιμεναρχείου – Λιμενικός με συνοδεία δύο γιατρών προσέγγισαν το σκάφος και της έκαναν ενέσεις αδρεναλίνης – Στο λιμάνι της Μήλου την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ 

Στη διάσωση μιας 40χρονης τουρίστριας, πολωνικής καταγωγής, που υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό, στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου προχώρησε το Λιμενικό.


Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε ότι η γυναίκα είχε πάθει αλλεργικό σοκ και ότι κινδύνευε η ζωή της.


Άμεσα με εντολή της λιμενικής αρχής Μήλου απέπλευσε ιδιωτική λάντζα με επιβαίνοντα ένα στέλεχος του Λιμενικού και δύο γιατρούς που ενεργοποιήθηκαν από το τοπικό Λιμεναρχείο με μέριμνα του Λιμενάρχη και μετέβησαν την περιοχή.


Αφού προσέγγισαν το ιστιοφόρο, οι γιατροί της έκαναν δύο ενέσεις αδρεναλίνης. Αμέσως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μήλου που την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία περιπολικού οχήματος του Λιμενικού διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.


Η τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της.

Πηγή