Καιρός - Καύσωνας προ των πυλών: Έρχονται 43αρια - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.7.22

Καιρός - Καύσωνας προ των πυλών: Έρχονται 43αρια - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»


 Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, στη χώρα μας οι θερμοκρασίες της τάξης των 33-34 βαθμών Κελσίου θα παραμείνουν στις περιοχές που «βρέχει» το Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Ανεβαίνει από την Πέμπτη η θερμοκρασία και ο καιρός ζεσταίνει καθώς σταματάνε οι βοριάδες την Τετάρτη, με το θερμόμετρο να αγγίζει σε ορισμένες περιοχές και τους 43 βαθμούς. Ο καύσωνας έχει πλήξει ήδη χώρες της Ευρώπης. Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν εκτός από την Ισπανία και την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Αγγλία αλλά και τα νότια και δυτικά της Γερμανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, στη χώρα μας οι θερμοκρασίες της τάξης των 33-34 βαθμών Κελσίου θα παραμείνουν στις περιοχές που «βρέχει» το Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ και να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση την Παρασκευή και το Σάββατο.

Την Πέμπτη γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 22/7 και το Σάββατο 23/7. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και το Σάββατο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πηγή