Ειδική άδεια διαμονής στα ασυνόδευτα παιδιά ζητούν 44 ΜΚΟ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.7.22

Ειδική άδεια διαμονής στα ασυνόδευτα παιδιά ζητούν 44 ΜΚΟ


 Χορήγηση ειδικής άδειας διαμονής στα ασυνόδευτα παιδιά μέχρι τη συμπλήρωση του 21ου έτους της ηλικίας τους ζήτησαν 44 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με κοινή ανακοίνωσή τους. Η χορήγηση μιας ειδικής άδειας διαμονής, σύμφωνα με τις οργανώσεις, είναι απαραίτητη «για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων παιδιών». 


Οι οργανώσεις που συνυπογράφουν την ανακοίνωση για τα ασυνόδευτα παιδιά, αναφέρουν ότι η περίπτωση του Σαϊντού: «Έφερε στην επιφάνεια τη συστημική έλλειψη ενός καθεστώτος προστασίας που να διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα δικαιώματα των παιδιών, όπως η στέγαση, η εκπαίδευση, η υγεία, η ίση μεταχείριση με κάθε άλλο παιδί».


Προσθέτουν, εξάλλου, ότι «ο κίνδυνος να στερηθούν τα δικαιώματά τους αυξάνεται και αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους».


Την ανακοίνωση συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι οργανώσεις Άρσις, Διοτίμα, Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Generation 2.0 Red, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, HIAS, HumanRights360, International Rescue Committee Hellas, Intersos Hellas, Praksis, SolidarityNow, Συμβίωση/ Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα- Δίκτυο Συμβουλίου της Ευρώπης, The Home Project, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Κέντρο Ημέρας Βαβέλ.

Πηγή