Έκτακτο: Οι μεταθέσεις των στελεχών Λιμενικού Σώματος θα γίνονται πλέον με την υπογραφή του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.7.22

Έκτακτο: Οι μεταθέσεις των στελεχών Λιμενικού Σώματος θα γίνονται πλέον με την υπογραφή του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ;


Φαίνεται τελικά πως οι παρεμβάσεις της Π.Ο.Λ για το ότι ο ΥΝΑΝΠ δεν θα πρέπει να είναι αυτός που θα κάνει ως τελικός υπογράφων τις μεταθέσεις των Λιμενικών, είχαν αντίκρισμα. 


Έτσι λοιπόν με απόφαση του ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη η τελική υπογραφή για μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις, περνάνε στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚT σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΠΟΛ.


Παραθέτουμε ανακοίνωση ΠΟΛ .


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την 02-06-2022 μεταβιβάστηκαν από τον κ. ΥΝΑΝΠ στον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , με την υπ'αριθμ. 2903.5/37112/ 2022/22 (ΦΕΚ 2750 Β) απόφαση του υπουργού ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής , οι αρμοδιότητες που αφορούν την έκδοση των αποφάσεων κύρωσης των πινάκων τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των αρμοδίων Συμβουλίων Μεταθέσεων και Προσφυγών καθώς και η έκδοση των διαταγών διάθεσης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Παρά το γεγονός ότι μεταβιβάστηκαν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα για τα στελέχη αφού θα εξακολουθεί ο Υπουργός σύμφωνα με το άρθρο 76 του ν. 4926/20-04-22 να ορίζει τη διαδικασία που ακολουθείται, το ποσό, το ποσοστό, ο τρόπος κατανομής των πιστώσεων καθώς και το ποσοστό ανά κατηγορία των υπό μετάθεση στελεχών σε περίπτωση μη επάρκειας πιστώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών είχαμε εκφράσει την αντίθεση μας ,εκπροσωπώντας τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ , στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την διαδικασία της ψήφισης του άρθρου 76 ν. 4926/22   (εδώ)   τονίζοντας  ότι το εν λόγω άρθρο αντί να απλουστεύει την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων, την κάνει πολύπλοκη , αυθαίρετη και πρακτικά  καταργεί τα όσα έχουν νομοθετηθεί για τις τακτικές μεταθέσεις με το ΠΔ 11/21.



Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.