Αιτίες που οδηγούν σε πνιγμούς στη θάλασσα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.7.22

Αιτίες που οδηγούν σε πνιγμούς στη θάλασσα


 Η αγωνία της οικογένειας του τρίτου αγνοούμενου στο Ποσείδι, πού βούτηξε μαζί με τους δύο φίλους του στη θάλασσα το απόγευμα του Σαββάτου , επιτείνεται συνεχώς, καθώς έχει πληροφορηθεί ότι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα το Λιμενικό Σώμα παύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά από 72 ώρες αναζητήσεων.

Πρέπει να φοβόμαστε τη θάλασσα, τελικά, ή να την σεβόμαστε; Πόσο αλκοόλ πρέπει να καταναλώνουμε όταν πρόκειται να κολυμπήσουμε, καθώς οι παραλίες έχουν κατακλυστεί από beach bars και η κατανάλωση τους είναι αναπόφευκτη? Τι πρέπει να κάνουμε εάν βρεθούμε παρασυρμένοι από ρεύματα της θάλασσας;


Η υπερεκτίμηση των δυνάμεων μας και η μη τήρηση των κανόνων της θάλασσας είναι η αιτία που σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με ναυτική παράδοση, έχουμε κάθε χρόνο περίπου 300 πνιγμούς.

Ηλικιωμένοι, παιδιά και 25χρονοι είναι οι ηλικιακές ομάδες που χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό.

Η Ελλάδα αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Νότια Ευρώπη. Οι ειδικοί συστήνουν να συμβουλευόμαστε τους κατοίκους της περιοχής για τους τυχόν κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν σε κάθε παραλία.

Καθόλου αλκοόλ, κολύμπι μετά από τρεις ώρες αφού καταναλώσουμε ένα πλήρες γεύμα και μισή με μία ώρα μετά από ένα ελαφρύ σνακ είναι οι κανόνες της κολύμβησης.


Τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που βλέπουμε έναν συνάνθρωπο μας να πνίγεται;

Δεν πρέπει να πάμε να τον σώσουμε γιατί θα μας τραβήξει και εμάς, ρίχνουμε ένα σωσίβιο, ένα σχοινί….

Πριν πάμε διακοπές , μπορούμε να ενημερωθούμε στο www.kidssavelives.gr για τους τοποθετημένους απινιδωτές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του προορισμού μας. Αχρείαστοι να είναι!

Πηγή