Σουηδία: Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα ιπτάμενα δελφίνια κάνουν τη διαφορά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.7.22

Σουηδία: Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα ιπτάμενα δελφίνια κάνουν τη διαφορά


 Μια νέα γενιά ηλεκτρικών σκαφών (τα γνωστά σε εμάς «ιπτάμενα δελφίνια») κάνει τη διαφορά στη Στοκχόλμη. Οι κάτοικοι της σουηδικής πρωτεύουσας έχουν άλλωστε μακρά ιστορία στη χρήση σκαφών για να μετακινηθούν.


Έτσι, με έναν στόλο 756.000 σκαφών αναψυχής, ο συγκεκριμένος κλάδος της Σουηδίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα του CNN.


Ωατόσο, τα απόνερα που δημιουργούν τα ταχύπλοα προκαλούν ζημιές στον βυθό, ο θόρυβος του κινητήρα αποφέρει προβλήματα στη θαλάσσια ζωή, και συν τοις άλλοις προβληματίζουν και οι εκομπών CO2.


Έτσι, μια σουηδική startup φέρεται να επιχειρεί τη μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και τον χρόνο ταξιδιού και μεταφορών.


Η εταιρεία Candela έχει σχεδιάσει ηλεκτρικά υδροπτέρυγα μηδενικού άνθρακα. Υποστηρίζει ότι πουλήθηκαν πάνω από 100 από το μοντέλο της C-8, ένα σκάφος αναψυχής 8,5 μέτρων, μέσα σε έξι μήνες από την κυκλοφορία του.


Σημειώνεται ότι τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που παρουσιάστηκαν προ ημερών αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το από το 2023.


Πηγή: CNN