Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων στο Παλαιό Φάληρο από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.7.22

Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων στο Παλαιό Φάληρο από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά


 Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες την 18.07.2022, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΤΟΜΠΥ'', για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' και του νόμου 2168/93 ''περί όπλων''.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο ανωτέρω αποθήκευε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου όπου και διαμένει, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

-ένα (01) γυάλινο βάζο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 1.850 γραμμαρίων,

-δυο (02) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 8,00 γραμμαρίων,

-ένα (01) πιστόλι με μια γεμιστήρα και 12 φυσίγγια των 9mm,

-το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) ,

-δυο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και

-ογδόντα οκτώ (88) φυσίγγια των 9mm.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα. Οι κατασχεθείσες ποσότητες πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ενώ το όπλο θα αποσταλεί στο αρμόδιο τμήμα της Δ.Ε.Ε. για έλεγχο-εξέταση.