Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Συζήτησαν για την ακρίβεια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.7.22

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Συζήτησαν για την ακρίβεια


 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συζήτησαν για θέματα ακρίβειας, ενέργειας καθώς και για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η ακρίβεια, η ενέργεια και το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει τις πιο αδύναμες ομάδες πληθυσμού, οι οποίοι πλήττονται από τη συνεχόμενη ακρίβεια. Επιπλέον έδωσε έμφαση στον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας για την είσοδο του φυσικού αερίου. Τέλος έκανε αναφορά στο νομοσχέδιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

«Στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τους πιο αδύναμους ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες από το πρωτοφανές κύμα εισαγόμενης ακρίβειας», είπε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της ακρίβειας.

Σχετικά με την ενέργεια τόνισε τον «κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως πύλη εισόδου φυσικού αερίου προς της Ευρώπη στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας των ευρωπαϊκών χωρών».

Και τέλος για τα ΑΕΙ πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί ορόσημο ιδίως στον τομέα σύνδεσης των πανεπιστημίων μας με την αγορά εργασίας».

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Από τη μεριά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε ότι έρχονται δύσκολοι μήνες για να αντιμετωπίσουν την κρίση το συντομότερο δυνατόν και επίσης πως «Η ΕΕ προσπαθεί συντονισμένα να αντιμετωπίσει την κρίση της ενεργειακής ακρίβειας».

Τέλος σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ σημείωσε πως «Η ελληνική κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη από ανταγωνιστικά πανεπιστήμια που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της έρευνας, της εξέλιξης και της πρωτοπορίας»


Πηγή