Απίστευτες κατηγορίες τουρκικών ΜΜΕ: Η Ελλάδα κάνει βίαιες απωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.7.22

Απίστευτες κατηγορίες τουρκικών ΜΜΕ: Η Ελλάδα κάνει βίαιες απωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο


 Η Τουρκία φέρνει ξανά το μεταναστευτικό στο «κάδρο» κατηγορώντας αυτή τη δορά την Ελλάδα για απωθήσεις μεταναστών

Δεν έχει σταματημό η τουρκική μονταζιέρα η οποία σε καθημερινή βάση συντηρεί τους υψηλούς τόνους, κατηγορώντας την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία. Αυτή τη δορά τι τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για “push back” από το ελληνικό Λιμενικό σε μετανάστες που διασώθηκαν τελικώς από την τουρκική ακτοφυλακή.

Μάλιστα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, παρουσιάζει και φωτογραφίες οι οποίες φυσικά δεν στοιχειοθετούν καμία από τις ψευδείς -για ακόμα μια φορά- κατηγορίες της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, η Γενί Σαφάκ κάνει λόγο στο άρθρο της για «απωθήσεις μεταναστών από δυνάμεις του ελληνικού λιμενικού» τις οποίες κατέγραψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το ελληνικό Λιμενικό όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, «πιάστηκε στα πράσα» την ώρα που αποθούσε προς την πλευρά της Τουρκίας φουσκωτή βάρκα που μετέφερε μετανάστες στο Αιγαίο. Το ελληνικό σκάφος όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα «παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και άφησε τους μετανάστες να πεθάνουν».

Μάλιστα τονίζεται σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι το ελληνικό λιμενικό απωθήθηκε και οι παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Φυσικά στο δημοσίευμα δεν γίνεται ωστόσο καμία αναφορά στις ευθύνες των τουρκικών αρχών σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές αλλά και την εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Άγκυρα.


Πηγή