Χαλκίδα: Σωτήρια η επέμβαση του Λιμενικού μετά από ανατροπή σκάφους στην θάλασσα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.7.22

Χαλκίδα: Σωτήρια η επέμβαση του Λιμενικού μετά από ανατροπή σκάφους στην θάλασσα


 Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας, όταν ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15-07 για σκάφος το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ αλιευτικού καταφυγίου Δροσιάς και Χτυπονησίου βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, με πέντε συνολικά επιβαίνοντες.


Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τα στελέχη του οποίου διαπίστωσαν ότι το σκάφος είχε ανατραπεί και ένα άτομο εκ των επιβαινόντων του βρισκόταν στη θάλασσα, ενώ τέσσερα άτομα είχαν εξέλθει στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.


Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, επιβιβάστηκαν στο Ε/Π – Α/Κ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Χ. 1105 και περισυνέλεξαν το άτομο που βρισκόταν στη θάλασσα και στη συνέχεια το μετέφεραν με ασφάλεια στην ξηρά.


Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Δροσιάς.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ συνελήφθη ο Κυβερνήτης του για παράβαση των άρθρων 277 και 306 του Π.Κ.

Πηγή