Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Στην Πεντέλη δυο πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.7.22

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Στην Πεντέλη δυο πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα


 Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο να οφείλεται σε εμπρησμό η καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος κατά τη σημερινή τηλεοπτική του παρουσία.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Αρτοποιός μεταξύ άλλων είπε ότι στην Πεντέλη, δυο πυρκαγιές ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ η φωτιά στα Μέγαρα ξέσπασε την ώρα που είχε λήξει ο συναγερμός στη βορειοανατολική Αττική.


«Στο σημείο στο Νταού Πεντέλης υπάρχει συγκεκριμένο δασικό περιπολικό, είχαμε όμως αναφορές στα ανακριτικά γραφεία μας από τη διεύθυνση εγκλημάτων εμπρησμού στις 05:19 σχεδόν δύο ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε: «ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο μέτωπα τα οποία μας προβλημάτισαν. Το περιπολικό προσπάθησε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο, αλλά η πυρκαγιά μεταδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα λόγω του πολύ δυνατού ανέμου που κατεύθυνε την πυρκαγιά προς το Ντράφι». 


Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Μέγαρα υποστήριξε ότι ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα μετά τη λήξη του συναγερμού στην Πεντέλη, ενώ και για την περίπτωση της Σαλαμίνας είπε πως μετά ξέσπασαν τρεις διαφορετικές πυρκαγιές.


«Προσπαθούμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές εν τη γενέσει τους, αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό. Αλλά και στο πεδίο της πρόληψης υπάρχει επαγρύπνηση με εναέριες επιτηρήσεις σε περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 4» διευκρίνισε και επανέλαβε ότι «πρώτιστο μέλημά» ήταν «η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Απομακρύναμε 85.000 με 90.000 κόσμο μια ολόκληρη μεγάλη πόλη σε έναν  δασικό – οικιστικό ιστό μαζί με τους συναδέλφους μας αστυνομικούς, ειδάλλως θα είχαμε πρόβλημα»

Πηγή