Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Συμβουλεύει τους Έλληνες τι να ψηφίσουν στις εκλογές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.7.22

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Συμβουλεύει τους Έλληνες τι να ψηφίσουν στις εκλογές

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες του»

Η επιστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, σήμανε και την επιστροφή στην προκλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας.


Έτσι, μετά τις δηλώσεις του νωρίτερα κατά της χώρας μας και την επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία επανέλαβε τις αιτιάσεις περί παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Τουρκίας από την Ελλάδα, πρότεινε να λάβει η Ελλάδα «ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα» και έκανε συστάσεις τι να ψηφίσουν οι Έλληνες στις εκλογές.


Ειδικότερα, ο Ερντογάν είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα: «Σε όσους μας επιτίθενται μας συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία κ θα συνεχίσουμε να το κάνουμε Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες».


Συνέχισε με παραινέσεις και «προειδοποιήσεις», λέγοντας ότι «αντί να λύσουν τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων και συνιστούμε στην διοίκηση της Ελλάδας η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι , να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα».


Ο Ενρτογάν κατέληξε, καλώντας μάλιστα, τους Έλληνες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, λέγοντας: «Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Πηγή