Αντίστροφη μέτρηση σε όλα τα φανάρια -Το σύστημα που σώζει ζωές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.7.22

Αντίστροφη μέτρηση σε όλα τα φανάρια -Το σύστημα που σώζει ζωές


 Στη σημαντική μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων οδηγεί η τοποθέτηση συστήματος αντίστροφης μέτρησης στους φωτεινούς σηματοδότες.


Η αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στους δρόμους με θύματα πεζούς και ποδηλάτες προκάλεσε την άμεση αντίδραση των γαλλικών αρχών, οι οποίες σπεύδουν να αναβαθμίσουν τη σήμανση των δρόμων.


Ένα από τα μέτρα τα οποία πρόκειται να ληφθούν και μάλιστα άμεσα είναι η τοποθέτηση συστήματος αντίστροφης μέτρησης στους φωτεινούς σηματοδότες, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους πεζούς και τους ποδηλάτες να γνωρίζουν πόσο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους ώστε να περάσουν μια διάβαση.


Το σύστημα αντίστροφης μέτρησης περνά από τη φάση της πιλοτικής εφαρμογής στο στάδιο της εγκατάσταση σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, καθώς η παρουσία του στους φωτεινούς σηματοδότες περιόρισε και μάλιστα σημαντικά τις πιθανότητες ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.


Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές πρόκειται να τοποθετήσουν στις διαβάσεις διαγράμμιση η οποία θα ορίζει την περιοχή στην οποία θα μπορούν να κινούνται οι ποδηλάτες χωρίς να συνυπάρχουν με τους πεζούς, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα κάποιου μικροατυχήματος.Όπως το σύστημα αντίστροφης μέτρησης, έτσι και οι μεικτές διαβάσεις θα δημιουργηθούν σε όλους τους δρόμους της Γαλλίας στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της οδικής σήμανσης και της προσπάθειας περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι και στη χώρα μας συναντά κανείς κεντρικές διαβάσεις οι οποίες εφοδιάζονται με σύστημα αντίστροφης μέτρησης, ωστόσο, ο αριθμός δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανός ώστε να μιλήσει κανείς για τη θέσπιση ενός μέτρου που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.