Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα την στέγαση λιμενικών που αποσπώνται σε νησιά κι άλλες τουριστικές περιοχές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.7.22

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα την στέγαση λιμενικών που αποσπώνται σε νησιά κι άλλες τουριστικές περιοχές


 Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Θέμα: Στέγαση λιμενικών που αποσπώνται σε νησιά κι άλλες τουριστικές περιοχές


Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, πολλοί από τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας αποσπώνται σε τουριστικές περιοχές της χώρας και κυρίως στα νησιά, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες της περιόδου. Το κόστος της στέγασής τους είναι τεράστιο και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται από τις προβλεπόμενες ημερήσιες αποζημιώσεις και επιδόματα. Το ΚΚΕ έχει επανέλθει αρκετές φορές στο θέμα ζητώντας και μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των αρμόδιων Υπουργείων την άμεση παρέμβασή τους.


Δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και για τους λιμενικούς. Μάλιστα, πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει δεχτεί οχλήσεις από πλήθος Λιμενικών που επίκειται να αποσπαστούν σε νησιωτικές υπηρεσίες για εκτέλεση υπηρεσίας, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαμονή τους. Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί αναφέρουν την αδυναμία εύρεσης καταλυμάτων ή το υπερβολικό κόστος αυτών κατά τη θερινή περίοδο, πρόβλημα που θα διογκώνεται όσο περνούν οι μέρες. Είναι δεδομένο πως για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη τα νησιά θα δεχτούν μεγάλο αριθμό τουριστών.


Ως εκ τούτου, οι λιμενικοί, που αποσπώνται αυτές τις μέρες σε νησιά που εμφανίζουν αυξημένη τουριστική κίνηση, αναφέρουν στην Ομοσπονδία τους πως αδυνατούν να βρουν καταλύματα ή όταν βρίσκουν το κόστος διαμονής είναι αυξημένο μέχρι και στο διπλάσιο του προβλεπόμενου ποσού που χορηγείται ως ημερήσια αποζημίωση.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των αποσπασμένων λιμενικών, για να εκτελέσουν απρόσκοπτα και χωρίς οικονομικό κόστος τα καθήκοντά τους.




Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Παφίλης Θανάσης

Συντυχάκης Μανώλης