Πολεμικό Ναυτικό: Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.7.22

Πολεμικό Ναυτικό: Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων


 Πολεμικό Ναυτικό: Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά, η τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, o Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ, ο Διοικητής Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Στο ΘΕΠ, το οποίο θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, θα συμμετέχουν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στους ακόλουθους λιμένες: Μπαρ Μαυροβουνίου, Μασσαλία Γαλλίας, Λισαβόνα Πορτογαλίας, Λα Γκουλέτ Τυνησίας, Νάπολη Ιταλίας και Σούδας.

Συνολικά θα επιβαίνουν 158 Ναυτικοί Δόκιμοι, 8 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής), καθώς και 9 αλλοδαποί σπουδαστές (2 από Βουλγαρία, 2 από Αίγυπτο, 2 από Ρουμανία, 2 από Ιταλία και 1 από Πορτογαλία).

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας και τέχνης από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η επίδειξη Σημαίας και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή