Πτώση αεροπλάνου δυτικά της Καβάλας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.7.22

Πτώση αεροπλάνου δυτικά της Καβάλας


 Πτώση αεροσκάφους σημειώθηκε το βράδυ, κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αεροπλάνο τύπου Antonov που μετέφερε εμπορεύματα και αναφέρεται ότι ανήκε σε ουκρανική εταιρεία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο πιλότος του ανέφερε βλάβη σε κινητήρα και αμέσως έλαβε άδεια έκτακτης προσγείωσης από το αεροδρόμιο της Καβάλας αλλά χάθηκε το στίγμα στα δέκα ναυτικά μίλια δυτικά της πόλης.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Σερβία με προορισμό την Ιορδανία και εκτελούσε εμπορική πτήση μεταφορών χωρίς επιβάτες πέραν του πληρώματος.

Όπως φαίνεται από την πορεία του, στο τέλος της χερσονήσου του Αγίου ‘Ορους το αεροσκάφος κάνει στροφή 180 μοιρών και στην πορεία άρχισε να χάνει ύψος.

Όπως ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας από το σημείο, ειδικό συνεργείο θα προσεγγίσει το φλεγόμενο αεροσκάφος καθώς φέρεται να μετέφερε "επικίνδυνο φορτίο".

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται και να ακολουθούν εκρήξεις.

 

 

 

Το αεροπλάνο είχε πλήρωμα 8 ατόμων αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων στον κάμπο των Αντιφιλίππων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Πηγή