Είναι επίσημο – Από την Παρασκευή οι πληρωμές για το Power Pass – Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.7.22

Είναι επίσημο – Από την Παρασκευή οι πληρωμές για το Power Pass – Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα


 Καταφθάνει η ημέρα για να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους του Power Pass, με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να επιβεβαιώνει πως οι πληρωμές θα αρχίσουν να γίνονται από την Παρασκευή 15 Ιουλίου.Ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως η επιστροφή των χρημάτων για την επιδότηση στο ρεύμα θα γίνει σταδιακά, αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο.

“Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού” υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας.

Πώς θα υπολογίσετε το Power Pass – Παραδείγματα

Για να υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass θα πρέπει να κάνετε την εξής πράξη:


Ποσό επιστροφής = (Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής) * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.
Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.
Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

Γιατί πολλές αιτήσεις “κόπηκαν”

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα απορρίφθηκαν, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν πληρούσαν τα κριτήρια.


Είτε οι δικαιούχοι είχαν οικογενειακό εισόδημα από αυτό που προβλέπει ο νόμος, είτε είχαν κάνει πάνω από μία αιτήσεις για το ίδιο ρολόι, είτε οι επιβαρύνσεις από την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος είχαν καλυφθεί από την κρατική επιδότηση και τις εκπτώσεις από τους παρόχους ή ήταν χαμηλότερες από 30 ευρώ συνολικά για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης. Δηλαδή αν κάποιος λάβει ενίσχυση 300 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 600 ευρώ.


Πηγή: debater.gr