Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.7.22

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


 Μεγάλη η διαφορά και στην παράσταση νίκης – 57% υπέρ της ΝΔ έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ – Υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ κατά μια μονάδα στην πρόθεση ψήφου

Στις 8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πανελλαδικά το διάστημα από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας.

Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Pulse απάντησε μέσα στο 2023.

Στην καταλληλότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% έναντι 28% για τον Τσίπρα ο οποίος αύξησε κατά δύο μονάδες το ποσοστό του. Η παράσταση νίκης είναι 57% υπέρ της ΝΔ έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση το 34% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 23% κανείς από τους δύο.

Όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, πάνω από τους μισούς πολίτες δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις, ενώ σε ότι αφορά τα οικονομικά, η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση λόγω των αυξημένων τιμών στο ρεύμα, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα.


Πηγή