Νέα προκλητική προπαγάνδα από τουρκικό site: «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν» – «Παράνομη η παρουσία της Ελλάδας» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.7.22

Νέα προκλητική προπαγάνδα από τουρκικό site: «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν» – «Παράνομη η παρουσία της Ελλάδας»


 

Νέο ανιστόρητο δημοσίευμα προσπαθεί να δώσει συνέχεια στον απαράδεκτο χάρτη Μπαχτσελί

Συνεχίζουν την προκλητικής τους προπαγάνδα οι Τούρκοι και σε αυτό έχουν την συνδρομή Μέσων Ενημέρωσης της χώρας, όπως το site TR Haber, το οποίο παρουσιάζει τα 3/4 της Κρήτης ως… τουρκικά και λέει ότι η παρουσία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στο νησί είναι παράνομες.

Συτνεχίζουν έτσι το κρεσέντο των ανιστόρητων κινήσεων, όπως αυτό με τον απαράδεκτο χάρτη Μπαχτσελί, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαίτησε από τον Ερντογάν να πάρει θέση.

«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία! Η παρουσία των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκεί είναι παράνομη», είναι ο τίτλος του προκλητικού άρθρου.

«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά νησιά που ανήκαν στους Τούρκους στο Αιγαίο έμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δωρίστηκαν στους Έλληνες από τις κυρίαρχες δυνάμεις της περιόδου χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου», αναφέρει αρχικά το προκλητικό κείμενο του TR Haber και συνεχίζει ως εξής:

«Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο, δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί».

Μάλιστα παρουσιάζονται και δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Ümit Yalım, ο οποίος δήλωσε ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία, όπως κια τα γύρω νησιά τα οποία θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα.