Με το μετάλλιο «United States Special Operations Command» τιμήθηκε ο A/ΓEEΘA (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.7.22

Με το μετάλλιο «United States Special Operations Command» τιμήθηκε ο A/ΓEEΘA (ΦΩΤΟ)


 Πρόκειται για το Μετάλλιο Ειδικών Επιχειρήσεων, μία από τις ύψιστες διακρίσεις που μπορεί να λάβει Αρχηγός ΕΔ ξένης χώρας


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τιμήθηκε με το μετάλλιο «United States Special Operations Command» κατά την επίσκεψή του στο United States Special Operations Command (USSOCOM) στην Τάμπα της Φλόριντα.


Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει: «Ύψιστη τιμή η παρασημοφόρησή μου με το μετάλλιο United States Special Operations Command»από τον διοικητή της US Special Operations Command Στρατηγό Richard D. Clarke κατά την επίσημη επίσκεψή μου στη διοίκηση».


Σε έτερη ανάρτησή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει ότι κατά τη συνάντησή του με τον Διοικητή General Richard D. Clarke συζήτησε, μεταξύ άλλων, τις σύγχρονες τάσεις στο πεδίο των Ειδικών Επιχειρήσεων, τη νέα δομή των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων υπό τη Διοίκηση και τον Έλεγχο της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με υψηλού επιπέδου κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης καθώς και την ελκυστικότητα των ελληνικών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων για εκπαίδευση με φίλους, εταίρους και συμμάχους.

 

«Επισκέφθηκα», συνεχίζει, «επίσης, το Joint Special Operations University, όπου ενημερώθηκα για θέματα εκπαίδευσης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, για τις δυνατότητες συμμετοχής στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του πανεπιστημίου, καθώς και για την προοπτική ανάληψης της διεξαγωγής περιφερειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Joint Special Operations University από την Ελλάδα».


«Ελλάδα και ΗΠΑ βήμα πρόσθες για ασφάλεια και σταθερότητα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.Πηγή