Χανιά: Προορισμό την Ιταλία είχαν οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Παλαιόχωρα - Στο νοσοκομείο ένας 15χρονος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.11.22

Χανιά: Προορισμό την Ιταλία είχαν οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Παλαιόχωρα - Στο νοσοκομείο ένας 15χρονος


 Στο πλοίο «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να περάσουν τουλάχιστον ένα βράδυ οι μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Παλαιόχωρας την Τρίτη.


Η λύση αυτή προκρίνεται, καθώς δεν υπάρχει πρόσφορος χώρος να φιλοξενήσει τόσο πολλούς ανθρώπους άμεσα (οι εκτιμήσεις για τον αριθμό τους κυμαίνονται από 450 ως και 500) και καθώς θα πρέπει να κινηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 15χρονος μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο, καθώς έχει ζάχαρο.


Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου για μετανάστες




Το σκάφος φέρεται να απέπλευσε από τις ακτές της Λιβύης πριν από τουλαχιστον 4 ημέρες και είχε προορισμό την Ιταλία, με πληροφορίες του zarpanews.gr να αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των επιβαινόντων είναι Σύροι, υπάρχουν όμως και Αφγανοί, Πακιστανοί, Λίβυοι και Αιγύπτιοι.





Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, στο σκάφος υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, ενώ ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός μετά την καταμέτρηση.


Η επιχείρηση διάσωσης και εντοπισμού του σκάφους πραγματοποιήθηκε κάτω από δυσμενείς συνθήκες καθώς στην περιοχή οι άνεμοι ήταν ισχυροί, ενώ υπήρχε και έντονος κυματισμός.


Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό απέδειξε ξανά ότι αντιλαμβάνεται ως προτεραιότητα την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής


Αναφορικά με την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε τα εξής:


«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση μας για την επιτυχή ολοκλήρωση της μεγαλύτερης επιχείρησης διάσωσης των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο και τη σωτηρία εκατοντάδων συνανθρώπων μας.


Το Λιμενικό Σώμα για άλλη μια φορά απέδειξε όχι μόνο το επίπεδο των ικανοτήτων του, αλλά και το ότι αντιλαμβάνεται ως προτεραιότητα στην αποστολή του για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.


Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που σχεδίασαν και έφεραν σε πέρας την επιχείρηση διάσωσης, κάτω μάλιστα από αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα μας, που είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης, σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας και εξαρθρώνοντας τα δίκτυα θανάτου των αδίστακτων διακινητών».

Πηγή