Α/ΓΕΕΘΑ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο δυνατοί και με τέτοιες προοπτικές!» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.11.22

Α/ΓΕΕΘΑ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο δυνατοί και με τέτοιες προοπτικές!»


 Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Στην εκδήλωση ο Α/ΓΕΕΘΑ απήυθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων από την αρχή της δημιουργίας του Στρατού τον Απρίλιο του 2022, αλλά και την προσφορά τους στη σύγχρονη κοινωνία.


«Είναι μεγάλη η χαρά μου και ιδιαίτερη η τιμή μου να σας καλωσορίζω απόψε στην εκδήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για την Ημέρα της Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, οι οποίες φέτος, και αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό, συμπληρώνουν κι αυτές 200 χρόνια της νεότερης Ιστορίας τους μετά την έναρξη του αγώνα του 1821 για την Εθνική Ανεξαρτησία μας, καθώς τον Απρίλιο του 1822 ψηφιζόταν από το «Βουλευτικό Σώμα» ο Νόμος με τίτλο «Περί Οργανώσεως του Στρατού», που απετέλεσε και το πρώτο θεσμικό κείμενο με το οποίο θεσπίστηκε η σύσταση Τακτικού Στρατού στην Νεώτερη Ελλάδα».


Ο στρατηγός Φλώρος εξήρε τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολέμους και συγκρούσεις, όπως η Ελληνική Επανάσταση, ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Α’ και Β’ Παγκόσμιοι Πόλεμοι, την Μικρασιατική Εκστρατεία, την Κορέα και την Κύπρο.


«Σήμερα οι ΕΔ είναι πιο δυνατές από ποτέ»

«Στο σήμερα λοιπόν…. Σήμερα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τις υψηλότερες επιχειρησιακές δυνατότητες από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο δυνατοί και με τέτοιες προοπτικές. ΠΟΤΕ!», επισήμανε ο Α/ΓΕΕΘΑ.


«Εκτελούν με επιτυχία την αποστολή τους που είναι η διασφάλιση της εθνικής άμυνας, δηλαδή η διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας, η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και η σε απόλυτο βαθμό προστασία των Ελλήνων πολιτών έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής ή επιθέσεως. Την ίδια στιγμή όμως, χωρίς να κάνουν καμία απολύτως έκπτωση στην κύρια αποστολή τους, θέτουν πρόθυμα το προσωπικό και τα μέσα τους στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας, συνδράμοντας τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό κυριολεκτικά όπου, όποτε και για ότι απαιτηθεί. Είναι παντού. Σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Και θα’ ναι έτσι για πάντα!»


«Θέλω επίσης να υπογραμμίσω ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν περιορίζονται εντός των τειχών της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου να ενισχύσουν την εθνική άμυνα και ασφάλεια. Στο πλαίσιο των διεθνών μας υποχρεώσεων αλλά και διμερώς με φίλους, συμμάχους και εταίρους, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται στην Κύπρο, στο Κόσοβο, στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο, στη Λιβύη, στη Σαουδική Αραβία, στο Ιράκ, στη Μοζαμβίκη και στο Μάλι και εκτελούν την αποστολή τους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και γι’ αυτό το λόγο η αξιοπιστία τους, το κύρος τους και το ειδικό τους βάρος είναι μεγαλύτερο από ποτέ», πρόσθεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Πηγή