Η ΕΕ ενέκρινε 1,9 δισ. ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.11.22

Η ΕΕ ενέκρινε 1,9 δισ. ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων


 Αφορά την περίοδο 2021-2027

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 1,9 δισ. ευρώ για τη διαχείριση της μετανάστευσης στη χώρα εξασφάλισε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «σε συνέχεια της επιτυχημένης απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, ενέκρινε τη χρηματοδότηση για τα εθνικά προγράμματα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων (BMVI)».


Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι πόροι θα αξιοποιηθούν μέσω της ειδικής υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της γενικής γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων, που στοχεύουν στην πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στη χώρα μας».


«Η νέα χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην περαιτέρω υλοποίηση του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, τα οποία αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα», δηλώνει ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.


Ο ίδιος προσθέτει ότι μέσω των παραπάνω ταμείων θα χρηματοδοτηθούν «μέτρα για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων της χώρας, την πάταξη κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ, παράλληλα, δίνεται έμφαση στην προώθηση οδών νόμιμης μετανάστευσης και στην ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων και νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή