Τελετή απονομής ξιφών.........με ξίφη του ΠΝ ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.11.22

Τελετή απονομής ξιφών.........με ξίφη του ΠΝ ;




Με κάθε επισημότητα οργάνωσε σήμερα το Λιμενικό μια λαμπρή τελετή, που φιλοξενήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Μια τελετή που έγινε για να απονεμηθούν ξίφη στους ενενήντα εννιά (99) Σημαιοφόρους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απευθείας κατάταξης με ειδικότητα διπλωματούχου Κυβερνήτη-Μηχανικού, αφού η ορκωμοσία τους είχε προηγηθεί αρκετό καιρό νωρίτερα.

Ασφαλώς και το καλωσόρισμα στις τάξεις του Σώματος 99 νέων στελεχών πρέπει να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, που η παράδοση επιβάλλει.

Εδώ όμως είχαμε το παράδοξο μιας ορκωμοσίας χωρίς την απόδοση των ξιφών και μιας απόδοσης των ξιφών χωρίς ορκωμοσία…

Το ακόμη πιο παράδοξο στην όλη ιστορία είναι ότι οργανώθηκε μια τιμητική τελετή απόδοσης τιμών στα νέο-εισερχόμενα στελέχη και απονομής των ξιφών χωρίς να υπάρχουν ξίφη.

Η λύση δόθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο διέθεσε μόνο για τις ανάγκες  διενέργειας της τελετής 99 ξίφη, τα οποία όπως ήταν φυσικό έφεραν χαραγμένα τα σύμβολα (άγκυρα κ.λ.π.) του Π.Ν…

Αλήθεια πόσο δύσκολη ήταν η προμήθεια των ξιφών από τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος;

Μια μέριμνα, που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την επομένη της προκήρυξης του διαγωνισμού κατάταξης…

Δεν έγινε όμως…

Μήπως περνά από το μυαλό των συντελεστών της χθεσινής τελετής, ποιο το ηθικό και ποια  η αντίληψη που διαμόρφωσαν  οι νέοι αξιωματικοί για την οργάνωση και λειτουργία του Σώματος, όταν για τα μάτια του κόσμου τους απονέμονται ξίφη, τα οποία επέστρεψαν ευθύς αμέσως με το πέρας της τελετής;

Η πολιτική ηγεσία με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της επέτρεψε σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες να ενισχυθεί το Σώμα με νέους αξιωματικούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα νέο-ναυπηγούμενα αλλά και τα ήδη υπάρχοντα Πλωτά Σκάφη.

Είναι όμως κάποιες μικρές λεπτομέρειες αλλά μεγάλης συμβολικής σημασίας οι οποίες αν δεν προσεχθούν από τον μηχανισμό λειτουργίας του Σώματος, στην πράξη αμαυρώνουν την όλη προσπάθεια…

Και μην πει κανείς ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στερείται κονδυλίων μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την αγορά  και απόδοση των ξιφών στους νεοεισερχόμενους αξιωματικούς του…

Θέμα αντίληψης είναι και απόδοσης του αναλογούντος σεβασμού στους δικαιούχους των ξιφών αξιωματικών του…

Μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν και στελέχη που έχουν αποστρατευθεί και ακόμη να τους αποδοθεί το ξίφος που δικαιούνται…

Ένα ενθύμιο για τα παιδιά τους…

Για όλο αυτό το θέμα οι κάθε φορά υπεύθυνοι της στρατιωτικής ηγεσίας έχουν σημαντική ευθύνη και στις συνειδήσεις όλων τους έχει καταλογισθεί.

Φτάνει αυτό όμως;

Καλότυχοι και δυνατοί  να είναι οι νέοι Σημαιοφόροι του Σώματος, και είμαστε βέβαιοι ότι με ή χωρίς ξίφος θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους. 

Πηγή