Πλακιωτάκης για μετανάστες: «Το πλοίο ξεκίνησε από την Λιβύη με 484 άτομα από Αίγυπτο και Συρία» – Πότε μεταφέρονται (βίντεο) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.11.22

Πλακιωτάκης για μετανάστες: «Το πλοίο ξεκίνησε από την Λιβύη με 484 άτομα από Αίγυπτο και Συρία» – Πότε μεταφέρονται (βίντεο)


 484 είναι τελικά οι μετανάστες και πρόσφυγες – κυρίως Σύριοι και Αιγύπτιοι – του ακυβέρνητου αλιευτικού οι οποίοι διασώθηκαν την περασμένη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στα νότια της Κρήτης και που κατέληξαν στην Παλαιόχωρα – Τι είπε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

Με την προανακριτική διαδικασία να μην έχει καν ξεκινήσει ελλείψει κατάλληλου χώρου ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε ότι «η καταγραφή και προσπάθεια ανεύρεσης των διακινητών που βρίσκονται μεταξύ των μεταναστών είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται υπό αντίξοες συνθήκες» και αναφερόμενος στο πρόβλημα (εν γένει) τόνισε πως «τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συλληφθεί πάνω από 251 διακινητές και έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 19 κυκλώματα».

Με βάση την δήλωση του υπουργού το πλοίο ξεκίνησε από τη Λιβυή ενώ ο ίδιος επεσήμανε πως το σύστημα των διακινητών έχει ήδη μετεξελιχθεί με χρήση μικρών δεξαμενόπλοιων, γιότ και ιστιοπλοϊκών. Ο υπουργός ταυτόχρονα ανέφερε πως η πίεση που δέχεται η χώρα από Τουρκία και Λιβυή είναι πολύ μεγάλη ενώ έχει ανοίξει διάδρομος και από τον Λίβανο.

Με δεδομένο ότι η Παλαιόχωρα καλείται να διαχειριστεί αρκετά συχνά αντίστοιχου τύπου περιστατικά, ερωτηθείς για την ενίσχυση του λιμενικού σταθμού στην περιοχή ο υπουργός δήλωσε πως «Ποτέ δε θα είμαστε επαρκής με μεταναστευτικές ροές 24ώρες το 24ωρο».

Την ίδια ώρα ο κ. Πλακιωτάκης δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για πόσο διάστημα θα παραμείνουν στην Παλαιόχωρα οι μετανάστες: «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλοίο Σαμαριά οι 484 μετανάστες και πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται ότι 484 είναι τελικά οι μετανάστες και πρόσφυγες – κυρίως Σύριοι και Αιγύπτιοι – του ακυβέρνητου αλιευτικού οι οποίοι διασώθηκαν την περασμένη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στα νότια της Κρήτης και που κατέληξαν στην Παλαιόχωρα.